Αργεντινή: Τουλάχιστον ένας νεκρός και περίπου 10 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου

Αργεντινή: Τουλάχιστον ένας νεκρός και περίπου 10 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ένας τραυματίστηκε και περίπου 10 άλλοι ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια ενός δεκαώροφου κτιρίου στην Αργεντινή.

Το κτίριο στο οποίο πραγματοποιούνταν εργασίες κατέρρευσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Βίγια Γκεσέλ, ένα παραλιακό θέρετρο στα νότια περίχωρα του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Σχεδόν 300 διασώστες, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, επιχειρούν στο σημείο, για να απομακρύνουν τα χαλάσματα. Εκεί εντόπισαν το πτώμα ενός άνδρα, ηλικίας 89 ετών, όπως και μίας γυναίκας που είχε τραυματιστεί και νοσηλεύεται, είπε στον Τύπο ο Χαβιέρ Αλόνσο, ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, όπου βρίσκεται το Βίγια Γκεσέλ.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της πόλης, το κτίριο, που λειτουργούσε κάποτε ως ξενοδοχείο, κατέρρευσε γύρω στη 01.00 τοπική ώρα. «Επτά έως 9 άτομα», κυρίως εργάτες που πραγματοποιούσαν παράνομες εργασίες «χωρίς την άδεια της δημοτικής αρχής», ενδέχεται να βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια. Οι εργασίες είχαν ήδη διακοπεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο.

Ωστόσο, για τον υπουργό Αλόνσο, ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι σίγουρος, «καθώς το κτίριο δεν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Έχουμε μαρτυρίες γειτόνων (…). Πιστεύουμε πως υπήρχαν ενδεχομένως μεταξύ 9 και 11 άνθρωποι (επιπλέον των δύο ατόμων που ανασύρθηκαν) στο σημείο», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο υπεύθυνος του εργοταξίου και δύο οικοδόμοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλέστηκε η εφημερίδα La Nacion.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM