«Το AR-15 μου είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί» - Ρεπουμπλικανός βουλευτής απείλησε τον Ο'Ρουρκ

«Το AR-15 μου είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί» - Ρεπουμπλικανός βουλευτής απείλησε τον Ο'Ρουρκ Facebook Twitter
EPA
0

Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας απείλησε μέσω Twitter τον Δημοκρατικό Μπέτο Ο'Ρουρκ, ο οποίος ζήτησε να κατασχεθούν τα επιθετικά τουφέκια, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές επιθέσεις στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

«Το AR-15 μου είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί, Ρόμπερτ Φράνσις», έγραψε στο Twitter ο Μπρίσκο Κάιν, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά μικρά ονόματα του Ο'Ρουρκ. «Ασφαλώς θα πάρουμε τα AR-15 σας, τα Ak-47 σας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δημοκρατικός πολιτικός, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ με τους συναδέλφους του που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Ο'Ρουρκ έχει ταχθεί υπέρ του αυστηρού περιορισμού στις πωλήσεις όπλων, σε μια χώρα που το ζήτημα αυτό διχάζει την κοινωνία. Εξήγησε ότι θέλει να κατασχέσει τα όπλα εκείνα που «κατασκευάστηκαν για να σκοτώνουν ανθρώπους στο πεδίο της μάχης", οι σφαίρες των οποίων «όταν χτυπούν ένα σώμα, ξεσκίζουν το εσωτερικό του». Το μήνυμα του Μπρίσκο Κάιν, ο οποίος είναι βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας, διαγράφηκε από το Twitter αφού ο Ο'Ρουρκ κατήγγειλε την «απειλή θανάτου» σε βάρος του.


«Φυσικά, δεν θα έπρεπε να έχετε στην κατοχή σας AR-15, όπως και κανένας άλλος», έγραψε ο Ο'Ρουρκ τη νύχτα, απευθυνόμενος στον Ρεπουμπλικανό πολιτικό, ο οποίος του απάντησε: «Είσαι πολύ μικρός, Ρόμπερτ Φράνσις». Το καλοκαίρι σημειώθηκαν στις ΗΠΑ πολλές επιθέσεις, εκ των οποίων οι δύο έγιναν στο Τέξας και στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 40 ανθρώπους. Η «πολιτική» εκδοχή των στρατιωτικών τουφεκίων, του τύπου των AR-15, είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στις ΗΠΑ, όπου τα χρησιμοποιούν επίσης πολλοί κυνηγοί.

Κάθε φορά που σημειώνεται ένα μακελειό, πολλοί υψώνουν τη φωνή τους και ζητούν να ληφθούν μέτρα, όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν οι έλεγχοι για το ιστορικό των επίδοξων αγοραστών ή να απαγορευτούν τα πιο φονικά όπλα, όμως το πανίσχυρο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής, η NRA, αντιτίθεται σθεναρά.

Το δικαίωμα στην οπλοκατοχή προστατεύεται από το Σύνταγμα και το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον ένα όπλο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ