Η Apple μάλλον θα μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 λόγω έλλειψης μικροτσίπ

Apple: Πιθανή μείωση της παραγωγής του iPhone 13 λόγω έλλειψης μικροτσίπ Facebook Twitter
0

Η Apple είναι πιθανό να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 κατά δέκα εκατομμύρια μονάδες εξαιτίας της έλλειψης μικροτσίπ σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με σχετική ενημέρωση.

Η εταιρία αναμένονταν να κατασκευάσει ενενήντα εκατομμύρια νέα iPhone αρχικά, αλλά η ίδια η Apple ενημέρωσε τους κατασκευαστές της πως ο αριθμός των μονάδων θα είναι μικρότερος, επειδή οι προμηθευτές της στον τομέα των τσιπ, συμπεριλαμβανομένων της Broadcom Inc και της Texas Instruments, δίνουν πραγματική μάχη για την παράδοση των εξαρτημάτων τους.

Η τιμή των μετοχών της Apple έπεσε κατά 1,2%, με την τιμή των μετοχών της Texas Instruments και της Broadcom να μειώνεται επίσης κατά περίπου 1%.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Broadcom και η Texas Instruments δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού του Reuters.

Η έλλειψη των μικροκυκλωμάτων περιλαμβάνει τόσο την έλλειψη εξαρτημάτων, όσο και σχετικών πρώτων υλών, προκαλώντας σοβαρή πίεση στις βιομηχανίες, από την παραγωγή οχημάτων μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επίσης οδηγηθεί ακόμη και στην προσωρινή διακοπή της παραγωγής τους.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι «φανατικοί» της Apple θα πρέπει να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους το νέο iPhone 13, εξαιτίας των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Με πληροφορίες από Bloomberg και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ