Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ - H Washington Post τιμήθηκε για την κάλυψη της εισβολής στο Καπιτώλιο

Απονεμήθηκαν τα Πούλιτζερ του 2022 - Μεταξύ άλλων, σε Washington Post για την κάλυψη των γεγονότων του Καπιτωλίου Facebook Twitter
Πούλιτζερ απονεμήθηκε στην εφημερίδα Washington Post για την «πειστική εξιστόρηση και ζωντανή παρουσίαση της επίθεσης στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021 - Φωτ.: Getty Images
0

Η εφημερίδα Washington Post κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία» για την κάλυψη της επίθεσης που εξαπέλυσαν στο Καπιτώλιο υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το πρακτορείο Reuters απέσπασε το βραβείο Φωτογραφίας για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία.

Στους δημοσιογράφους στην Ουκρανία απονεμήθηκε επίσης τιμητική διάκριση για την κάλυψη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε εκ μέρους της επιτροπής των βραβείων Πούλιτζερ η Μάρτζορι Μίλερ.

Τα Πούλιτζερ απονέμονται ετησίως και αποτελούν την ύψιστη διάκριση για την αμερικανική δημοσιογραφία, προεξέχοντος του βραβείου στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία».

Φέτος η συγκεκριμένη διάκριση απονεμήθηκε στην εφημερίδα Washington Post για την «πειστική εξιστόρηση και ζωντανή παρουσίαση της επίθεσης στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021, που παρείχε στην κοινή γνώμη ολοκληρωμένη και ακλόνητη κατανόηση μιας από τις πιο σκοτεινές ημέρες του Έθνους», τόνισε η Μίλερ.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όταν υποστηρικτές του Τραμπ διέκοψαν την καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων που έφεραν τον Τζο Μπάιντεν στην εξουσία, χάρισαν επίσης Πούλιτζερ Φωτογραφίας για Έκτακτη Επικαιρότητα σε ομάδα φωτορεπόρτερ του Getty Images.

Πούλιτζερ Φωτογραφίας στην κατηγορία Feature Photography απονεμήθηκε σε ομάδα φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters - συμπεριλαμβανομένου του Δανού Σιντίκι, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Αφγανιστάν - για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία.

Η εφημερίδα Miami Herald βραβεύτηκε για την κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας αναφορικά με την κατάρρευση πολυώροφου κτιριακού συγκροτήματος με απολογισμό 98 νεκρούς.

Τρία βραβεία απέσπασαν οι New York Times: ένα για το ρεπορτάζ τους σχετικά με θανατηφόρους ελέγχους της αστυνομίας, το δεύτερο για την αποτυχία των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη Μέση Ανατολή και το τρίτο για την Καθηγήτρια Αφροαμερικανικών Σπουδών και Δημιουργικής Γραφής, Σαλαμίσα Τίλετ.

Επιπλέον, η δημοσιογράφος των N.Y. Times Άντρια Έλιοτ τιμήθηκε για το βιβλίο της «Invisible Child: Poverty, Survival and Hope in an American City», που ξεκίνησε το 2013 να δημοσιεύεται αποσπασματικά στην εφημερίδα.

Τα βραβεία Πούλιτζερ, που απονέμονται από το 1917, θεσπίστηκαν βάσει της διαθήκης του ουγγρο-αμερικανού εκδότη Τζόζεφ Πούλιτζερ που πέθανε το 1911 και άφησε σημαντικό κληροδότημα στη σχολή Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM