Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ - H Washington Post τιμήθηκε για την κάλυψη της εισβολής στο Καπιτώλιο

Απονεμήθηκαν τα Πούλιτζερ του 2022 - Μεταξύ άλλων, σε Washington Post για την κάλυψη των γεγονότων του Καπιτωλίου Facebook Twitter
Πούλιτζερ απονεμήθηκε στην εφημερίδα Washington Post για την «πειστική εξιστόρηση και ζωντανή παρουσίαση της επίθεσης στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021 - Φωτ.: Getty Images
0

Η εφημερίδα Washington Post κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία» για την κάλυψη της επίθεσης που εξαπέλυσαν στο Καπιτώλιο υποστηρικτές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το πρακτορείο Reuters απέσπασε το βραβείο Φωτογραφίας για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία.

Στους δημοσιογράφους στην Ουκρανία απονεμήθηκε επίσης τιμητική διάκριση για την κάλυψη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε εκ μέρους της επιτροπής των βραβείων Πούλιτζερ η Μάρτζορι Μίλερ.

Τα Πούλιτζερ απονέμονται ετησίως και αποτελούν την ύψιστη διάκριση για την αμερικανική δημοσιογραφία, προεξέχοντος του βραβείου στην κατηγορία «Δημόσια Υπηρεσία».

Φέτος η συγκεκριμένη διάκριση απονεμήθηκε στην εφημερίδα Washington Post για την «πειστική εξιστόρηση και ζωντανή παρουσίαση της επίθεσης στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021, που παρείχε στην κοινή γνώμη ολοκληρωμένη και ακλόνητη κατανόηση μιας από τις πιο σκοτεινές ημέρες του Έθνους», τόνισε η Μίλερ.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όταν υποστηρικτές του Τραμπ διέκοψαν την καταμέτρηση των εκλογικών ψήφων που έφεραν τον Τζο Μπάιντεν στην εξουσία, χάρισαν επίσης Πούλιτζερ Φωτογραφίας για Έκτακτη Επικαιρότητα σε ομάδα φωτορεπόρτερ του Getty Images.

Πούλιτζερ Φωτογραφίας στην κατηγορία Feature Photography απονεμήθηκε σε ομάδα φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters - συμπεριλαμβανομένου του Δανού Σιντίκι, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Αφγανιστάν - για την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 στην Ινδία.

Η εφημερίδα Miami Herald βραβεύτηκε για την κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας αναφορικά με την κατάρρευση πολυώροφου κτιριακού συγκροτήματος με απολογισμό 98 νεκρούς.

Τρία βραβεία απέσπασαν οι New York Times: ένα για το ρεπορτάζ τους σχετικά με θανατηφόρους ελέγχους της αστυνομίας, το δεύτερο για την αποτυχία των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη Μέση Ανατολή και το τρίτο για την Καθηγήτρια Αφροαμερικανικών Σπουδών και Δημιουργικής Γραφής, Σαλαμίσα Τίλετ.

Επιπλέον, η δημοσιογράφος των N.Y. Times Άντρια Έλιοτ τιμήθηκε για το βιβλίο της «Invisible Child: Poverty, Survival and Hope in an American City», που ξεκίνησε το 2013 να δημοσιεύεται αποσπασματικά στην εφημερίδα.

Τα βραβεία Πούλιτζερ, που απονέμονται από το 1917, θεσπίστηκαν βάσει της διαθήκης του ουγγρο-αμερικανού εκδότη Τζόζεφ Πούλιτζερ που πέθανε το 1911 και άφησε σημαντικό κληροδότημα στη σχολή Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM