«Απόλυτο χάσιμο χρόνου», λέει ο Τραμπ μετά τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για τερματισμό του shutdown

«Απόλυτο χάσιμο χρόνου», λέει ο Τραμπ μετά τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για τερματισμό του shutdown Facebook Twitter
EPA
0

Πλήρες αδιέξοδο στη σημερινή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. H συνάντηση είχε σαν στόχο τον τερματισμό του shutdown, δηλαδή την μερική αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τη Νάνσι Πελόζι και τον Τσακ Σούμέρ «απόλυτο χάσιμο χρόνου».

Το shutdown ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου του 2018 σαν αποτέλεσμα της διαφωνίας του Τραμπ με το Κογκρέσο σε σχέση με τη χρηματοδότηση του τείχους που ο πρόεδρος θέλει να κατασκευαστεί στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού. 

«Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή διαχωριστικά εμπόδια από χάλυβα; Η Νάνσι είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα», σημείωσε ο Τραμπ στο twitter.

 «Ξανά, είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του», είπε ο Τσακ Σούμερ στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την αντίδραση του Τραμπ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM