Αποκάλυψη Guardian: Μυστικές συναντήσεις του Ασάνζ με στενό συνεργάτη του Τραμπ

Αποκάλυψη Guardian: Μυστικές συναντήσεις του Ασάνζ με στενό συνεργάτη του Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Μυστικές συζητήσεις που διεξήχθησαν ανάμεσα στον Τζούλιαν Ασάνζ και τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτει ο Guardian. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Πόλ Μάναφορτ επισκέφθηκε την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και συνομίλησε με τον ιδρυτή τον Wikileaks. Oι πηγές της εφημερίδας κάνουν λόγο για συναντήσεις το 2013, το 2015 και την άνοιξη του 2016. Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2016 ο Μάναφορτ έγινε μέλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ήταν επικεφαλής της. 

Δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο ο Μάναφορτ επεδίωξε να συναντηθεί με τον Ασάνζ ή το τι συζητήθηκε. Όμως η τελευταία συνάντηση πιθανότατα θα απασχολήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στην καμπάνια του Τραμπ και τη Ρωσία. 

Λίγους μήνες μετά την τελευταία συνάντηση που αποκαλύπτει ο Guardian, τα Wikileaks δημοσίευσαν μια σειρά από mail παραγόντων του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν υποκλέψει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. 

Ο Μάναφορτ αρνείται κάθε ανάμειξη του στη διαρροή και θεωρεί πως ο ισχυρισμός είναι «100% ψευδής». Οι δικηγόροι του αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Guardian σχετικά με τις επισκέψεις στην πρεσβεία. 

Ο Μάναφορτ, που έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή φυλάκισης για μια σειρά από αδικήματα, αναμενόταν να είναι κεντρικός μάρτυρας στην έρευνα του Μίλερ. Όμως χθες, ο ειδικός εισαγγελέας δήλωσε πως ο Μάναφορτ έχει επανειλημμένα πει ψέματα στο FBI, παρά το ότι δύο μήνες πριν δέχθηκε να συνεργαστεί με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση για τον ίδιο. 

Οι δικηγόροι του Μάναφορτ λένε πως όσα είπε στον Μιούλερ είναι αληθή και πως δεν παραβίασε τη συμφωνία. 

Πάντως, η αποκάλυψη του Guardian, αν ισχύει, ρίχνει νέο φως στα γεγονότα που συνδέονται με τη δημοσιοποίηση, από το Wikileaks, δεκάδων χιλιάδων mail των Δημοκρατικών  τα οποία είχαν υποκλαπεί από την GRU, τη ρωσική μυστική υπηρεσία του στρατού, το καλοκαίρι του 2016. 

Ή Χίλαρι Κλίντον λέει πως η διαρροή συνέβαλλε στην εκλογική της ήττα στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Ήδη ο Μιούλερ ερευνά τις σχέσεις του Wikileaks με άλλους συνεργάτες του Τραμπ, όπως ο πολιτικός λομπίστας Ρότζερ Στόουν και ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Τραμπ, που είχε τότε καλωσορίσει τις αποκαλύψεις των Wikileaks, αρνείται κάθε συμπαιγνία. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM