Αποφυλακίστηκε ο πολέμιος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι

Αποφυλακίστηκε ο πολέμιος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι αποφυλακίσθηκε σήμερα έπειτα από ενάμιση μήνα στις φυλακές, έχοντας εκτίσει δύο συνεχόμενες καταδίκες για την οργάνωση διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης και της διαφθοράς το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ναβάλνι εξήλθε από τη φυλακή στις 06.20 ώρα Ελλάδος.

Ο 42 χρονος Ναβάλνι είχε καταδικασθεί στις 28 Αυγούστου σε φυλάκιση 30 ημερών για τη διοργάνωση μιας διαδήλωσης , που κηρύχθηκε παράνομη, τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει από τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Τότε, ο  αντιφρονών και μπλόγκερ είχε κατηγορήσει τις αρχές πως τον καταδίκασαν προκειμένου να τον εμποδίσουν να διαδηλώσει στις 9 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Παρά τη φυλάκισή του, χιλιάδες κόσμου είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμά του και διαδήλωσε εκείνην την ημέρα, προκαλώντας την στυγνή επέμβαση της αστυνομίας, που προέβη σε δεκάδες συλλήψεις.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την αποφυλάκιση του ο Ναβάλνι συνελήφθη εκ νέου και καταδικάσθηκε σε 20ήμερη κράτηση για το κάλεσμά του σε νέα διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που προβλέπει αύξηση κατά 5 χρόνια των ορίων συνταξιοδότησης και η οποία τελικά υπογράφηκε στις 5 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM
Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM