Από τη Νότια Κορέα ο νέος πρόεδρος της Ιντερπόλ- Ήττα για τη Ρωσία

Από τη Νότια Κορέα ο νέος πρόεδρος της Ιντερπόλ- Ήττα για τη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

Νέος πρόεδρος της Ιντερπόλ είναι ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Γιονγκ-Γιανγκ. Η επιλογή του θεωρείται πλήγμα στις ρωσικές προσπάθειες να εκλεγεί Ρώσος πρόεδρος. 

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πρόσφερε τη στήριξή του στον Κιμ, ο οποίος ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι τον επίσημο διορισμό του.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες και τους οργανισμούς που συμμετέχουν στην Ίντερπολ και που σέβονται το κράτος δικαίου να επιλέξουν έναν ηγέτη με ακεραιότητα. Θεωρούμε ότι ο κ.Κιμ θα είναι ακριβώς αυτό», είπε ο Πομπέο στους δημοσιογράφους.

.

Ο Κιμ επελέγη από τις 194 χώρες-μέλη της Ίντερπολ σε ψηφοφορία που έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Οργανισμού στο Ντουμπάι. Έως τώρα ήταν αντιπρόεδρος της υπηρεσίας. 

Αντικαθιστά τον Μενγκ Χονγκγουέι, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο αγνοείται στην πατρίδα του, την Κίνα. Το Πεκίνο έχει ανακοινώσει ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε κατηγορούμενος για δωροληψία. Ο Κιμ θα ολοκληρώσει τη θητεία του Μενγκ,έως το 2020.

Οι ΗΠΑ πρόσφεραν τη στήριξή τους στον Κιμ, ενώ παράλληλα υπήρξαν και πιέσεις από άλλες δυτικές χώρες να απορρίψει ο Οργανισμός τον Ρώσο υποψήφιο Αλεξάντερ Προκόπτσουκ, έναν αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών και επίσης αντιπρόεδρο της Ίντερπολ από φόβο ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον ρόλο αυτόν για να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους.

Με πληροφορίες από Guardian, CBS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ