Από τη Βρετανία στις ΗΠΑ και πίσω: Περιστέρι γύρισε σπίτι αφού διέσχισε τον Ατλαντικό

Από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ: Περιστέρι επέστρεψε σπίτι αφού διέσχισε τον Ατλαντικό Facebook Twitter
Ο Alan Todd επανενώθηκε με τον Bob σε ένα καταφύγιο ζώων στην Αλαμπάμα. Φωτ: Alan Todd
0

Ένα περιστέρι που βρέθηκε χιλιάδες μίλια μακριά στις ΗΠΑ, αφού χάθηκε σε αγώνα προς το Tyneside, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μπομπ βρέθηκε στην Αλαμπάμα έχοντας διασχίσει με κάποιο τρόπο τον Ατλαντικό Ωκεανό αφού ξεκίνησε από το Γκέρνσεϊ των Νησιών της Μάγχης.

Το προσωπικό του καταφυγίου ζώων τον αναγνώρισε από το δαχτυλίδι στο πόδι του και κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του Άλαν Τοντ, από το Γκέιτσχεντ, ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να τον φέρει πίσω.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον «μικρό στρατό ανθρώπων» που συμμετείχε στην ασφαλή επιστροφή του Μπομπ.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα χρειαζόταν τόση δουλειά για να τον φέρουμε σπίτι. Ήταν αγχωτικό, αλλά άξιζε τον κόπο», είπε.

«Ξαφνιάστηκα με το πόσο συγκινήθηκα όταν ξαναβρεθήκαμε. Συνήθως όταν ένα περιστέρι χάνεται δεν το ξαναβλέπεις, καθώς αρπακτικά πουλιά συχνά τα σκοτώνουν, οπότε χαίρομαι που τον πήρα πίσω. Έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου», πρόσθεσε.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ: Περιστέρι επέστρεψε σπίτι αφού διέσχισε τον Ατλαντικό Facebook Twitter
Ο Μπομπ, που μεταφέρθηκε σε ένα ξύλινο κλουβί, επέστρεψε στην πατρίδα του, το Ηνωμένο Βασίλειο. Φωτ: Alan Todd

Ο Άλαν Τοντ, ο οποίος φροντίζει 120 περιστέρια, πιστεύει ότι ο 4 ετών Μπομπ μπορεί να προσγειώθηκε σε πλοίο αφού πιάστηκε σε καταιγίδα.

Τον φρόντισε το προσωπικό του καταφυγίου ζώων, με το οποίο επικοινώνησε ένας ηλικιωμένος κάτοικος που βρήκε το πουλί στο σπίτι του.

Προς το παρόν είναι λίγο λιποβαρής, αλλά ο ιδιοκτήτης του είναι βέβαιος ότι ο Μπομπ θα «επιστρέψει δριμύτερος» σε τέσσερις με έξι εβδομάδες, ωστόσο σημειώνει πως η αγωνιστική του δράση έχει τελειώσει.

Αντ' αυτού, αστειεύεται ο Άναλ Τοντ, θα έχει «μια ζωή με φαγητό, ποτό και σεξ, καθώς τώρα θα γίνει περιστέρι αναπαραγωγής».

«Είναι καλό περιστέρι και κέρδισε δύο μεγάλες κούρσες από τη Γαλλία, αλλά μετά από όλα όσα πέρασε δεν θα τον αφήσω να αγωνιστεί ξανά. Δεν αντέχω την σκέψη ότι μπορεί να του συμβεί κάτι μετά από όλη τη βοήθεια που δέχθηκε», καταλήγει.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ