Από τα λιοντάρια και τους ελέφαντες της Αφρικής στην «άγρια ζωή» του κήπου της - Τα πορτρέτα του lockdown

Φωτογραφικό Facebook Twitter
Μια αλεπού ξεπροβάλλει διστακτικά από τους θάμνους του βρετανικού αστικού τοπίου - Πηγή φωτογραφίας: Ola Maddams
0

Με την κύρια δουλειά της στον τομέα του μάρκετινγκ, η Όλα Μάνταμς αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στην τελειοποίηση της τέχνης της νυχτερινής φωτογραφίας. 


Η ερασιτέχνις και παθιασμένη φωτογράφος έχει καταγράψει την άγρια ζωή και στο εξωτερικό, φτάνοντας μέχρι την Κένυα για τα λιοντάρια, τις λεοπαρδάλεις και τους ελέφαντες. 

«Με συναρπάζει εξαιρετικά και η φωτογραφία με τηλεχειριστήριο -όπου η φωτογραφική μηχανή αφήνεται στα βάθη της άγριας φύσης για εβδομάδες ή μήνες, ώστε να καταγράψει τα σπάνια και ντροπαλά ζώα. Αυτές οι φωτογραφίες καταγράφουν τα ζώα στην πιο φυσική και χαλαρή φάση τους» αναφέρει η ίδια. 


Ωστόσο, οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω των εκτεταμμένων lockdown του 2020 περιόρισαν το πεδίο δράσης της, «αναγκάζοντάς» τη να στρέψει τις φωτογραφικές φιλοδοξίες της στην... άγρια ζωή του κήπου της, στο σπίτι της στο Amersham, σε σκατζόχοιρους, αλεπούδες, κουνάβια και λογής πλάσματα που ζουν στις πόλεις, αλλά συνήθως η ακόμη άγρια φύση τους τα κάνει ακριβοθώρητα στους πολλούς.


«Διάβαζα ένα βιβλίο στην αυλή και ξαφνικά ένιωσα πως κάτι με παρακολουθεί. Είδα ένα μικρό πλάσμα στα σκαλιά του κήπου κι αρχικά νόμισα πως ήταν αρουραίος. Όταν συνειδητοποίησα πως ήταν σκατζόχοιρος, εκστασιάστηκα. Η τελευταία φορά που είχα δει σκατζόχοιρο ήταν στην Πολωνία, όταν ήμουν 10 χρόνων» περιγράφει η ίδια για την πρώτη τυχαία συνάντηση που ενέπνευσε το νέο πάθος της. 

Έκτοτε, με έναν πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό και μεθόδους για λήψη νυχτερινής φωτογραφίας, η Μάνταμς κρατά «καρτέρι» έως ότου η πόλη σωπάσει, τα φώτα σβήσουν και οι νυκτόβιοι επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους στη φιλόξενη αυλή της. 

Φωτογραφικό Facebook Twitter

Φωτογραφικό Facebook Twitter

Φωτογραφικό Facebook Twitter

Φωτογραφικό Facebook Twitter

Φωτογραφικό Facebook Twitter

Φωτογραφικό Facebook Twitter

Με πληροφορίες από BBC - Φωτογραφίες: Ola Maddams

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ