Απήχθη από τη μητέρα της πριν 6 χρόνια και εντοπίστηκε χάρη στο Netflix

Απήχθη από τη μητέρα της πριν 6 χρόνια και εντοπίστηκε χάρη στο Netflix Facebook Twitter
Φωτ.: National Center for Missing & Exploited Children
0

Λύση σε ένα μυστήριο έξι ετών δόθηκε φέτος, με νεαρή από το Ιλλινόις που είχε πέσε θύμα απαγωγής από τη μητέρα της να αναγνωρίζεται χάρη σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix.

Kayla Unbehaun ήταν 9 ετών όταν η μητέρα της, Heather, την άρπαξε τον Ιούλιο του 2017 και εξαφανίστηκαν. 

Στη σειρά του Netflix "Unsolved Mysteries" είχε παρουσιαστεί η ιστορία τους και είχε δοθεί στη δημοσιότητα μία φωτογραφία τους, με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί η έφηβη, πλέον, Kayla.

Μητέρα και κόρη ζούσαν στη Βόρεια Καρολίνα και καταστηματάρχης, που είδε το ντοκιμαντέρ, αναγνώρισε το παιδί και κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα της και διώκεται για απαγωγή ανηλίκου. Αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη δίκη της. 

Η 15χρονη είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών, και έχει επανενωθεί με την οικογένειά της. 

«Είμαι πανευτυχής που η Kayla επέστρεψε στο σπίτι ασφαλής» είπε ο πατέρας της, ο οποίος ευχαρίστησε την αστυνομία και το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

Η εξαφάνιση της Kayla

Την ημέρα της εξαφάνισής της το 2017, ο πατέρας είχε πάει να την πάρει από το σπίτι της μητέρας της, αλλά δεν τις βρήκε. Έκανε καταγγελία στην αστυνομία και άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ανακρίθηκαν όλα τα πρόσωπα από το στενό τους περιβάλλον και ζητήθηκαν πληροφορίες για το όχημα της γυναίκας, αλλά δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος τους. 

Το Εθνικό Κέντρο ενημέρωσε πως η γυναίκα δεν είχε καμία παρουσία στο ίντερνετ αυτά τα έξι χρόνια, ενώ πριν πάρει το παιδί και φύγει είχε εκφράσει την επιθυμία της να εξαφανιστεί και να ζήσει μία ανέμελη ζωή.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει και δικαστήριο αποφάσισε ο πατέρας να βλέπει την κόρη του τις περιόδους που δεν είχε σχολείο, αλλά η Heather δεν το επέτρεπε, επικαλούμενη ιατρικούς λόγους.  Το 2017, ο πατέρας κέρδισε την πλήρη κηδεμονία της μικρής και εκείνη μετακόμισε στο σπίτι του, με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους. Η μητέρα είχε το δικαίωμα να την επισκέπτεται εβδομαδιαίως. 

Το 2020 η αστυνομία είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες με το πώς θα έδειχνε σε εκείνη την ηλικία και καλούσε το κοινό να δώσει πληροφορίες που τυχόν γνώριζε. 

Απήχθη από τη μητέρα της πριν 6 χρόνια και εντοπίστηκε χάρη στο Netflix Facebook Twitter

Ο πατέρας της 15χρονης δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ την αναζήτηση και κάθε χρόνο στα γενέθλιά της δημοσίευε ένα δημόσιο μήνυμα, εκφράζοντας την αγάπη του και την ελπίδα του να είναι ασφαλής. 

Με πληροφορίες από US Today

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM