Απεργούν οι πιλότοι της SAS: Ακυρώνονται οι πτήσεις για 72.000 επιβάτες

Απεργούν οι πιλότοι της SAS: Ακυρώνονται οι πτήσεις για 72.000 επιβάτες Facebook Twitter
EPA
0

Οι πιλότοι των σκανδιναβικών αερογραμμών SAS αποφάσισαν να απεργήσουν από σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οδηγώντας στην ακύρωση 673 πτήσεων που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει περισσότερους από 72.000 επιβάτες, εγκλωβίζοντας τους περισσότερους από αυτούς. 

Οι πιλότοι σε Νορβηγία, Σουηδία και Δανία κατέβηκαν σε απεργία, καθώς οι διαβουλεύσεις με τη διοίκηση για τα ωράρια και τις αποδοχές τους, που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, προσέκρουσαν σε αδιέξοδο. 

Στην ανακοίνωσή της, η SAS εκφράζει την «βαθιά θλίψη» της για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό στους επιβάτες.

Η απεργία καθηλώνει τόσο τα αεροσκάφη των μικρών δρομολογίων όσο και εκείνα που θα εκτελούσαν υπερατλαντικά ταξίδια. Οι μόνες πτήσεις που θα γίνουν, είναι εκείνες των συνεργαζόμενων εταιρειών με την SAS - δηλαδή μόλις το 30% των δρομολογίων. 

Η SAS συμβουλεύει όσους έχουν κλείσει εισιτήρια να συμβουλευτούν τα κατά τόπους γραφεία για την τύχη της πτήσης τους. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πρόθυμοι να καταλήξουν σε μία συμφωνία με τους πιλότους ώστε να λήξει η απεργία, αλλά τονίζουν πως αν υποχωρήσουν στα αιτήματα των ιπτάμενων, αυτό θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία. 

Οι πιλότοι προσπαθούν να πετύχουν αύξηση 13% στις ετήσιες αποδοχές τους την ώρα που ο μηνιαίος τους μισθός προς το παρόν διαμορφώνεται στα 8.690 ευρώ. Το σωματείο διαμαρτύρεται επίσης για τον τρόπο που κατανέμονται τα δρομολόγια στους ιπτάμενους καθώς «πολλοί από αυτούς δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο πότε και για πόσο δουλεύουν». 

Οι ίδιοι παραπονούνται πως ορισμένες φορές αναγκάζονται να εργαστούν ακόμα και επτά Σαββατοκύριακα στην σειρά.

Την ίδια ώρα, η SAS πιέζεται οικονομικά από τον ανταγωνισμό των Norwegian, Easyjet και Ryanair και προσπαθεί να αντικαταστήσει τα παλαιότερα αεροσκάφη του στόλου της. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΑΝΤ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Σίγησαν οι προειδοποιήσεις πριν από τις επιθέσεις με 18 νεκρούς στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία είχε αρχίσει τον Μάιο να αποστέλλει προειδοποιήσεις για στρατιωτικές απειλές μέσω κινητών τηλεφώνων και κοινωνικών δικτύων - Χωρίς εξήγηση η διακοπή των ειδοποιήσεων - Κλειστό το King Khalid, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε άλλα αεροδρόμια
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΙΖΕΛ

Διεθνή / Η Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία και τη στάση του Τραμπ: Τα σχέδια για νέες κυρώσεις και ο ρόλος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκοπεύουν να ζητήσουν την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων και τη λήψη μέτρων που θα περιορίζουν τα έσοδα της Μόσχας από το πετρέλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Η ΕΕ αναμένεται να προχωρήσει στη νέα φάση ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η ουκρανική βουλή ψήφισε νομοσχέδιο που συνιστά μέρος μια συμφωνίας με τη νέα κυβέρνηση της Ουγγαρίας που θα θέσει τέλος στις ενστάσεις που μπλόκαραν την προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ
THE LIFO TEAM