Απελπισμένοι οι καλλιεργητές τουλίπας από τουρίστες που τις καταστρέφουν για μία selfie

Απελπισμένοι οι καλλιεργητές τουλίπας από τουρίστες που τις καταστρέφουν για μία selfie Facebook Twitter
2

Οι τουλίπες αποτελούν το πιο γνωστό λουλούδι της Ολλανδίας με σημαντική εξαγωγική παρουσία. Οι καλλιεργητές έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα νέο μεγάλο πρόβλημα: τους τουρίστες, ιδιαίτερα τους millenials, που καταστρέφουν τις καλλιέργειες τους στην προσπάθεια να βρουν το καλύτερο σημείο για μία selfie. 

Πρόσφατα υπήρξαν περιστατικά με ζημιές σε καλλιέργειες που υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ο οργανισμός τουρισμού της Ολλανδίας μαζί με ντόπιους καλλιεργητές ξεκίνησαν μία καμπάνια στην οποία μία σειρά από «πρεσβευτές» καλούν όσους θέλουν να βγάλουν selfie να μην πατούν πάνω στους βολβούς. 

«Περπατάνε μέσα στα χωράφια και καταστρέφουν τις τουλίπες» λέει ο καλλιεργητής Simon Pennings, ιδιοκτήτης εκτάσεων που καλλιεργούνται τα συγκεκριμένα λουλούδια, δυτικά του Άμστερνταμ.

Ο Pennings λέει πως το πρόβλημα προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια, από τουρίστες νεαρής ηλικίας.

«Πέρυσι υπήρξε περιστατικό όπου 200 άνθρωποι βρέθηκαν σε ένα κτήμα. Πρέπει να το αποτρέψουμε. Υπάρχουν χωράφια που είναι δίπλα σε δρόμους, από το πρωί μέχρι το βράδυ υπάρχουν άνθρωποι που φωτογραφίζονται. 
 

Αν υπάρξει μεγάλη ζημιά τότε οι βολβοί δεν αναπτύσσονται», εξηγεί προσθέτοντας πως οι τουρίστες προσπερνούν μερικά χωράφια και προτιμούν χωράφια με ροζ τουλίπες ή άλλα πιο ιδιαίτερα χρώματα. 

Ο Πένινγκς αναφέρει πως οι ζημιές που προκλήθηκαν μόνο από ένα περιστατικό σε συγκεκριμένο χωράφι υπολογίζονται στα 10.000 ευρώ. 

Ο οργανισμός τουρισμού της Ολλανδίας κατηγορεί το Instagram για την έξαρση του φαινομένου. 

«Προφανώς και είναι φοβερά δελεαστικό να μπεις σε ένα χωράφι με τουλίπες και να τραβήξεις μία φωτογραφία μέσα σε αυτή τη θάλασσα από τα υπέροχα λουλούδια, αλλά σίγουρα δε θα ήθελες ένας άνθρωπος να μπαίνει κάθε μέρα στην αυλή του σπιτιού σου χωρίς καν να ρωτήσει» αναφέρει ο διαδικτυακός οδηγός του οργανισμού. 

«Πριν δέκα χρόνια οι άνθρωποι που επισκέπτονταν τα χωράφια με τις τουλίπες ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, τουλάχιστον 50 ετών», λέει η εκπρόσωπος του οργανισμού Elsje van Vuuren. «Όμως τα τελευταία δύο χρόνια, με την έξαρση του Instagram, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες της γενιάς των millenials»

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM