Ανυποχώρητη η News Corp παρά την κατακραυγή για το αμφιλεγόμενο σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς

Ανυποχώρητη η News Corp παρά την κατακραυγή για το αμφιλεγόμενο σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς Facebook Twitter
4

Ανυποχώρητη, παρά το κύμα αντιδράσεων για το σκίτσο που χλευάζει τη Σερένα Γουίλιαμς, παραμένει η εταιρία μέσων μαζικής ενημέρωσης News Corp στην Αυστραλία.

Σχεδιασμένο από τον Μαρκ Νάιτ για την εφημερίδα Herald Sun, το σκίτσο σχολιάζει το ξέσπασμα της αθλήτριας στον τελικό του Us Open.

Πολλοί επικριτές, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, υποστήριξαν πως ο Νάιτ χρησιμοποίησε το στιλ ρατσιστικών σκίτσων εποχής, όπως του «Little Black Sambo», που είχε χρησιμοποιηθεί για να δείχνει λιγότερο ανθρώπινους τους μαύρους Αμερικανούς στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, η Εθνική Ομοσπονδία Μαύρων Δημοσιογράφων καθώς και η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Μπέρνις Κινγκ.

Την Τετάρτη, ο λογαριασμός του Νάιτ στο Twitter δεν ήταν πλέον ενεργός και η News Corp ανέφερε πως οι αντιδράσεις ξεπέρασαν την κριτική καθώς ο Νάιτ και η οικογένειά του έλαβαν απειλές κατά της ζωής τους.

Ανυποχώρητη η News Corp παρά την κατακραυγή για το αμφιλεγόμενο σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς Facebook Twitter

Η Herald Sun χρησιμοποίησε το πρωτοσέλιδό της για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του «κόσμου της πολιτικής ορθότητας», με μία σύνθεση από εννέα σκίτσα που η εφημερίδα πιστεύει ότι πολλοί θα ήθελαν να απαγορευτούν.

«Εάν γίνει αυτό που θέλουν οι αυτοδιορισμένοι λογοκριτές του Μαρκ Νάιτ σχετικά με το σκίτσο της Σερένα Γουίλιαμς, η νέα πολιτικά ορθή ζωή μας θα είναι πολύ ανιαρή», ανέφερε.


Εκτός από την αναδημοσίευση του σκίτσου της Γουίλιαμς, στο πρωτοσέλιδο βρίσκονται επίσης σκίτσα, μεταξύ άλλων, των Ντόναλντ Τραμπ και Τόνι Άμποτ. Κάθε σκίτσο συνοδεύεται και από μία λεζάντα όπως «εκτός νόμου», «απαγορευμένο» κλπ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιοι τα απαγορεύουν και τα βγάζουν εκτός νόμου. Ακόμη, δίπλα στην καρικατούρα του Κιμ Γιονγκ Ουν γράφει «κοιλιακό λίπος, ασιατικό στερεότυπο».

Πάντως ο Νάιτ υπερασπίστηκε χθες το σκίτσο του, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι είναι «ρατσιστικό», ενώ σημείωσε πως όσοι του επιτέθηκαν «βγάζουν πράγματα από το μυαλό τους».

Ο Νάιτ απάντησε στα σχόλια, εξηγώντας πως το σκίτσο αφορά αποκλειστικά και μόνο την συμπεριφορά της Σερένα Γουίλιαμς στο γήπεδο και πρόσθεσε πως όσοι υπονοούν ότι είναι ρατσιστικό ή σεξιστικό, το παρεξήγησαν.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM