Άντονι Μπλίνκεν: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Άντονι Μπλίνκεν: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Άντονι Μπλίνκεν / EPA
0

Κοντά στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά πως βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε πως κατά την κρίση του, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, φτάνουν στο τέλος τους. «Απομένουν κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, που χρειάζεται να τα διαπραγματευτούμε. Κάνουμε ακριβώς αυτό», ξεκαθάρισε μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Κολοράντο.

«Πιστεύω ότι απέχουμε μερικά μέτρα και οδεύουμε προς τη γραμμή του τερματισμού για να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα περιλάμβανε την κατάπαυση του πυρός, την επιστροφή των ομήρων στο σπίτι τους και θα μας έφερνε σε καλύτερη θέση για να επιχειρήσουμε να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα», συμπλήρωσε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα στρατεύματα στη Ράφα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 38.848 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 89.459 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Διεθνή / Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Το έργο κόστισε 4 εκατ. δολάρια και περιελάμβανε την ίδρυση του GHF - Η εταιρεία κολοσσός αποκήρυξε την εμπλοκή της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θάνατοι εκατοντάδων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM