Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη Τραμπ - Στη Γερουσία το αίτημα καθαίρεσής του

Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη Τραμπ - Στη Γερουσία το αίτημα καθαίρεσής του Facebook Twitter
Με τη διαβίβαση στη Γερουσία της πρότασης καθαίρεσης τού Τραμπ, ανοίγει στις ΗΠΑ ο δρόμος για τη δίκη - EPA
0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των δύο άρθρων παραπομπής ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου.


"Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία", τόνισε πριν από τη ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής η Δημοκρατική πρόεδρος Νάνσι Πελόζι.

Με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, η Βουλή, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο κομματικές γραμμές, επίσης ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών βουλευτών - κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής.

Ο Σιφ, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής έρευνας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί κι η οποία απήγγειλε τον Δεκέμβριο τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Οι προκαταρκτικές ενέργειες στη δίκη στην Γερουσία αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει πιθανότατα την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ.

«Απάτη» καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε σήμερα μια «απάτη» μετά την ανακοίνωση από τους Δημοκρατικούς της ομάδας των κατηγόρων, που θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της δίκης του με το αίτημα της καθαίρεσης ενώπιον της Γερουσίας. «Άλλη μια απάτη ενορχηστρωμένη από τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα» έγραψε σε ένα tweet λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου της Νάνσι Πελόζι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την ίδια ώρα, η Στέφανι Γκρίσαμ, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, επανέλαβε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν «έκανε τίποτα κακό».  «Ανυπομονεί να επωφεληθεί στη Γερουσία από τα δικαιώματα που η Πελόζι και οι Δημοκρατικοί της Βουλής του αρνήθηκαν και αναμένει να απαλλαγεί πλήρως», σημείωσε σε ένα δελτίο Τύπου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM