Αντιεμβολιαστές στοχοποίησαν ασθενή με κορωνοϊό επειδή νόμιζαν πως προσποιούνταν

 Αντιεμβολιαστές στοχοποίησαν ασθενή με κορωνοϊό επειδή νόμιζαν πως προσποιούνταν Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Ένας 29χρονος Βρετανός έγινε στόχος εκατοντάδων υβριστικών μηνυμάτων από αντιεμβολιαστές, οι οποίοι θεώρησαν ότι είναι ηθοποιός και προσποιούνταν ότι νοσεί με κορωνοϊό.  

Πιο συγκεκριμένα ο Χένρι Ντάιν μολύνθηκε από τον ιό ανεμβολίαστος το περασμένο καλοκαίρι και χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να του χορηγηθεί οξυγόνο. Αφού εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του BBC για την αναδρομή της χρονιάς το οποίο είχε γυριστεί στο νοσοκομείο, άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας ότι είναι ηθοποιός.

Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, ο Ντάιν κοίταξε κάποια στιγμή αδιάφορα το τηλέφωνό του ενώ παρήγγειλε μερικά ποτά σε ένα μπαρ. Καθώς το ξεκλείδωσε, εμφανίστηκαν τουλάχιστον 600 ειδοποιήσεις. Άρχισε να απελπίζεται. Τα μηνύματα ήταν άσχημα, υβριστικά, ακόμη και απειλητικά.

«Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο κρεβάτι του νοσοκομείου», λέει ένας «δε θα είναι με κορωνοϊό».

Η ιδέα της ύπαρξης ηθοποιών που προσλαμβάνονται για να υποδυθούν τους πρωταγωνιστές σε κάποια ανθρώπινη τραγωδία και καταστροφή αποτελεί σήμερα μέρος πολλών θεωριών συνωμοσίας. Το BBC διαβεβαιώνει ότι δε χρησιμοποιεί ηθοποιούς για να κάνει ρεπορτάζ και ούτε πληρώνει άτομα για να κάνει συνεντεύξεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντάιν όπως αναφέρει το μέσο ενημέρωσης, δεν πληρώθηκε από κανέναν. 

Ωστόσο, η εν λόγω παραδοχή δεν εμπόδισε του αντιεμβολιαστές από το να συνεχίσουν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και να του επιτίθενται. «Πόσα σε πλήρωσε το BBC για να προσποιηθείς ότι είχες Covid-19;», γράφει ένας. Κάποιος άλλος είπε: «Είσαι χωματόσακος, φίλε. Το κάρμα είναι πραγματικό». 

Το πρώτο κύμα επιθέσεων εναντίον του Ντάιν είχε έρθει το καλοκαίρι μετά την προβολή του ρεπορτάζ. Καθώς ο 29χρονος ανάρρωσε, αντιμετώπισε το συμβάν με χιούμορ τότε λέγοντας πως «το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γελάσεις». Ωστόσο, μετά την προβολή του ρεπορτάζ πρόσφατα για την αναδρομή της χρονιάς ήρθε νέος γύρος απειλών και επιθέσεων εναντίον του. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ