Αντιδράσεις για τη γυμνή περφόρμανς καλλιτέχνη στη Βραζιλία επειδή άφησε να τον αγγίξει ένα κορίτσι 4 ετών

Αντιδράσεις για τη γυμνή περφόρμανς καλλιτέχνη στη Βραζιλία επειδή άφησε να τον αγγίξει ένα κορίτσι 4 ετών Facebook Twitter
4

Έντονες αντιδράσεις, σε βαθμό που διατάχθηκε σχετική έρευνα από τις αρχές, έχει πυροδοτήσει η τελευταία δουλειά του χορογράφου Wagner Schwartz με τίτλο «La Bete», που φιλοξενείται στο «35th Panorama of Brazilian Art» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Museum of Modern Art- MAM) της Βραζιλίας.

Στο πλαίσιο της performance, ο καλλιτέχνης προσκαλεί άτομα από το κοινό να αγγίξουν το γυμνό σώμα του, αλλά κάποια στιγμή ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ένα ανήλικο κορίτσι.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τον Schwartz ξαπλωμένο στο έδαφος και ακίνητο ενώ μια γυναίκα με την κόρη της, που είναι πεσμένες στα γόνατα, περνούν αργά γύρω του και αγγίζουν τα δάχτυλα των ποδιών του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το κορίτσι φαίνεται να είναι περίπου 4 ετών. Η συμμετοχή του παιδιού στην performance εξόργισε, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που την σύγκριναν με την πορνογραφία ή την παιδοφιλία. Μετά από τα έντονα παράπονα, η Εισαγγελία Ανηλίκων του Σάο Πάολο διέταξε έρευνα για να εξακριβωθεί αν το Μουσείο «εκθέτει παιδιά και ενηλίκους σε ακατάλληλο περιεχόμενο». Επίσης διέταξε να αφαιρεθούν από Facebook και YouTube όσα βίντεο δείχνουν διάδραση του καλλιτέχνη με παιδιά.

Αντιδράσεις για τη γυμνή περφόρμανς καλλιτέχνη στη Βραζιλία επειδή άφησε να τον αγγίξει ένα κορίτσι 4 ετών Facebook Twitter
Αντιδράσεις για τη γυμνή περφόρμανς καλλιτέχνη στη Βραζιλία επειδή άφησε να τον αγγίξει ένα κορίτσι 4 ετών Facebook Twitter

Το Μουσείο από την πλευρά του απάντησε πως το «La Bete» δεν έχει ερωτικό περιεχόμενο ωστόσο προειδοποιεί σχετικά με το περιεχόμενο. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «μίσος και εκφοβισμό» απέναντι σε κάτι που περιέγραψε ως ελευθερία της έκφρασης, προσθέτοντας πως το μικρό κορίτσι βρισκόταν εκεί μαζί με τη μητέρα του.

Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο ο καλλιτέχνης είχε παρουσιάσει την ίδια performance στο Ινστιτούτο Goethe του Σαλβαδόρ, όπου επίσης συμμετείχαν ανήλικα παιδιά.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM