Άνοιξε το πρώτο Starbucks στην Ιταλία

Άνοιξε το πρώτο Starbucks στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Το πρώτο της κατάστημα στην Ιταλία, συγκεκριμένα στο Μιλάνο, άνοιξε η αλυσίδα καφέ Starrbucks.

Η αμερικάνικη εταιρία έχει σημαντική παρουσία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όμως η είσοδος της στην ιταλική αγορά είχε καθυστερήσει. 

Τώρα επιχειρεί ένα φιλόδοξο σχέδιο να αποκτήσει μερίδιο της αγοράς στην πατρίδα του εσπρέσο. Το κατάστημα του Μιλάνου, μεγέθους 2.300 τετραγωνικών μέτρων, περιγράφεται από την εταιρία ως «το πιο όμορφο Starbucks του κόσμου». 

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι ένα πρώην ταχυδρομείο, πολύ κοντά στον καθεδρικό ναό σήμα κατατεθέν της πόλης και χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του.  Εκτός από καφέ, σερβίρονται αλκοολούχα ποτά, ακόμα και πίτσα. 

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Χάουαρντ Σούλτς, που αποχώρησε από την Starbucks τον Ιούνιο έχει δηλώσει αρκετές φορές πως η εταιρία εισέρχεται στην ιταλική αγορά με «ταπεινότητα». 

«Ήρθα για πρώτη φορά στο Μιλάνο ως νεαρός, το 1983. Ο ιταλικός καφές με συνεπήρε» είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο. «Δεν ερχόμαστε για να διδάξουμε στους Ιταλούς πως να φτιάχνουν καφέ, ερχόμαστε με ταπεινότητα και σεβασμό να δείξουμε τι έχουμε μάθει. 

Η Ιταλία είναι η 78η χώρα στην οποία απέκτησε παρουσία η Starbucks. Το άνοιγμα του καταστήματος του Μιλάνου έρχεται είκοσι χρόνια μετά το πρώτο κατάστημα στην Ευρώπη, στο Λονδίνο. Η εταιρία έχει περιγράψει το Starbucks του Μιλάνου ως «το πετράδι του στέμματος» ενώ έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να ανοίξει και άλλα καταστήματα στην πόλη. 

Με πληροφορίες από Guardian, Associated Press 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών

Διεθνή / Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του ΕΛΚ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ