Ανοίγει ξανά η Disneyland στη Σαγκάη - Sold out μέσα σε λίγα λεπτά

Ανοίγει ξανά η Disneyland στη Σαγκάη - Sold out μέσα σε λίγα λεπτά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Disney
0

Τα εισιτήρια για τις πρώτες ημέρες επανέναρξης λειτουργίας της Shanghai Disneyland στην Κίνα εξαντλήθηκαν γρήγορα σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το θεματικό πάρκο ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες του την επόμενη εβδομάδα ύστερα από τρίμηνη αναστολή της λειτουργίας του λόγω του κορωνοϊού. Τα εισιτήρια για τη Δευτέρα 11 Μαΐου, την πρώτη ημέρα που το πάρκο θα υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες, έως και τις 14 Μαΐου εξαντλήθηκαν στην διαδικτυακή υπηρεσία κράτησης εισιτηρίων. Είναι επίσης sold out για το σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου. Διαθέσιμα εισιτήρια για την ημέρα επανέναρξης λειτουργίας δεν υπάρχουν ούτε στις ανεξάρτητες πλατφόρμες Fliggy και MeiTuan. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Fliggy, τα εισιτήρια της πλατφόρμας για τις 11 και τις 16 Μαΐου εξαντλήθηκαν μέσα σε τρία λεπτά.

Η Shanghai Disneyland έκλεισε αρχικά στις 25 Ιανουαρίου καθώς οι δημόσιοι χώροι σε όλη την Κίνα ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Στη συνέχεια, η Disney προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των άλλων θεματικών της πάρκων σε όλο τον κόσμο καθώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός. Σε τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίες, στελέχη δήλωσαν ότι τα κλειστά πάρκα θα κοστίσουν στην επιχείρηση περίπου 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. Τον Μάρτιο, η Disney άνοιξε και πάλι κάποια εστιατόρια και καταστήματα στις εγκαταστάσεις στη Σανγκάη αλλά το βασικό θεματικό πάρκο παρέμεινε κλειστό.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη Disney να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών στο 30% της δυναμικότητάς του πάρκου, ή περίπου 24.000 ανθρώπους, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Τσάπεκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Disney θα επανεκκινήσει τις δραστηριότητές της με «πολύ χαμηλότερο» αριθμό από αυτόν της έχει ζητηθεί για μερικές εβδομάδες ενώ προσαρμόζεται στους νέους κανόνες ασφάλειας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, οι μάσκες και ο έλεγχος θερμοκρασίας σώματος για επισκέπτες και εργαζομένους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ