Ανησυχία για την τύχη της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση

Ανησυχία για την τύχη της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση Facebook Twitter
EPA/MIGUEL GUTIERREZ
1

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει την ανησυχία της για «την τύχη της δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα, αμφιβάλλει σοβαρά εάν το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βενεζουέλα μπορεί να αναγνωριστεί και καταδικάζει «την δυσανάλογη χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας» στη χώρα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, ημέρα της ψηφοφορίας για τη Συντακτική Συνέλευση, κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από φονικότερες από την έναρξη των μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά του Νικολάς Μαδούρο στις αρχές του Απριλίου στη Βενεζουέλα, στη διάρκεια των οποίων περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.


«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει τις σοβαρές της αμφιβολίες σχετικά με το αν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας μπορεί να αναγνωρισθεί...Η Βενεζουέλα διαθέτει δημοκρατικά εκλεγμένους και νόμιμους θεσμούς, ο ρόλος των οποίων είναι να συνεργαστούν και να καταλήξουν στν μέσω διαπραγματεύσεων επίλυση της σημερινής κρίσης. Μία Συντακτική Συνέλευση, εκλεγμένη υπό αμφίβολες και συχνά βίαιες συνθήκες δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι Βρυξέλλες εξετάζουν, όπως οι ΗΠΑ, το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά του Καράκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Οι δημοκρατίες ανά τον κόσμο εκφράζουν ανησυχία, καταδικάζουν τις φασιστικές πρακτικές του καθεστώτος.....από την άλλη τα δικά μας φασισταριά το μόνο που ανησυχούν είναι μην πέσει ο Μαδούρο, ανοίξουν τα αρχεία και μπουν ισόβια μέσα όπως οι χουντικοί.