Ανήλικα κορίτσια, θύματα πολυγαμικής αίρεσης στην Αριζόνα, κρύφτηκαν σε Airbnb

Ανήλικα κορίτσια, θύματα πολυγαμικής αίρεσης στην Αριζόνα, κρύφτηκαν σε Airbnb Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχές της κομητεία του Coconino
0

Οκτώ ανήλικα κορίτσια που διασώθηκαν από το FBI, έχοντας πρώτα πέσει θύματα ενός ηγέτη μιας πολυγαμικής αίρεσης στην Αριζόνα, το έσκασαν από τα σπίτια που διέμεναν και κρύφτηκαν σε ένα Airbnb στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με έκθεση. 

Οι οχτώ ανήλικες και ένα επιπλέον κορίτσι είχαν απομακρυνθεί από σπίτια του Samuel Bateman - του ηγέτη ενός μικρού παρακλαδιού της φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών - και είχαν τοποθετηθεί σε ομαδικά σπίτια υπό την επιτήρηση του Τμήματος Ασφάλειας Παιδιών της Αριζόνα τον Σεπτέμβριο. 

Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, τα οκτώ κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, εξαφανίστηκαν από τα σπίτια έξω από το Φοίνιξ, ανέφερε η Salt Lake Tribune. 

Βρέθηκαν τέσσερις ημέρες αργότερα σε ένα Airbnb στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον μαζί με μια οπαδό του Bateman ονόματι Μορέτα Ρόουζ Τζόνσον, 19 ετών, η οποία έκτοτε κατηγορείται για απαγωγή, σύμφωνα με ομοσπονδιακή καταγγελία που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας. Η Johnson φέρεται να είχε παντρευτεί τον Bateman όταν ήταν ανήλικη, σύμφωνα με το KXLY.

Ανήλικα κορίτσια, θύματα πολυγαμικής αίρεσης στην Αριζόνα, κρύφτηκαν σε Airbnb Facebook Twitter
Ο Bateman

Μια 24χρονη γυναίκα συνελήφθη επίσης στο Κολοράντο Σίτι της Αριζόνα, για την υπόθεση των κοριτσιών. Εισήχθη στη φυλακή της κομητείας Μοχάβε ως ύποπτη για απαγωγή, παρεμπόδιση ποινικής έρευνας, αντίσταση κατά της σύλληψης και παραποίηση.

Οι πράκτορες του FBI εντόπισαν τα ίχνη μιας πιστωτικής κάρτας που συνδέεται με επιχείρηση ενός εκ των πιστών του Bateman. Με τη συγκεκριμένη κάρτα έγινε κράτηση στον ιστότοπο ενοικίασης Airbnb, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. 

Τα κορίτσια θεωρούνταν φυγάδες, σύμφωνα με την Tribune. 

Οι εννέα ανήλικες είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια του Bateman στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν το FBI έψαξε τις ιδιοκτησίες του αναζητώντας στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο Bateman, 46 ετών, έχει κατηγορηθεί ότι είχε προχωρήσει σε «τελετουργία γάμου» με περισσότερες από 20 γυναίκες, οι περισσότερες κάτω των 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων ήταν και η ίδια του η κόρη. 

Ο Bateman φέρεται να είχε επιχειρήσει σεξουαλική συνεύρεση και με την ίδια του την κόρη, προσφέροντας στο θύμα του δύο σακούλες Doritos και 50 δολάρια, και λέγοντας ότι «αν τα συναισθήματά του ήταν σωστά, θα έκανε ό,τι κάνει ένα αγόρι για να μείνει έγκυος», ανέφερε το KXYLY.

Αν και δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ή άλλα σχετικά εγκλήματα προς το παρόν, το FBI έχει λόγους να υποπτεύεται ότι αυτός και άλλοι, επί μήνες, μετέφεραν ανήλικες σε Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Νεμπράσκα για να τις κακοποιήσουν σεξουαλικά. 

Ο Bateman παραμένει στη φυλακή από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι αρχές βρήκαν τρία νεαρά κορίτσια, ηλικίας 11 έως 14 ετών, κλειδωμένα μέσα σε ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό που οδηγούσε κοντά στο Flagstaff.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ