Καλιφόρνια: Μήνυση για αρκούδα που κρυβόταν σε κάδο απορριμμάτων

Καλιφόρνια: Κατέθεσε μήνυση επειδή τον τρόμαξε αρκούδα που κρυβόταν σε κάδο απορριμμάτων Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένας τουρίστας από την Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση εναντίον φορέων στη Νεβάδα, ισχυριζόμενος ότι τραυματίστηκε, όταν τον τρόμαξε μια αρκούδα που βρισκόταν μέσα σε σκουπιδοτενεκέ.

Σύμφωνα με την αγωγή, η αρκούδα μπήκε μέσα στον κάδο απορριμμάτων, ο οποίος είχε χαλασμένο χερούλι ασφαλείας. Όταν ο άνδρας άνοιξε τον κάδο η αρκούδα του όρμησε. 

Οι αρκούδες περιφέρονται συνήθως κοντά στη λίμνη Tahoe όπου φέρεται να συνέβη το περιστατικό.

Ο John Donaldson από το Ντέιβις της Καλιφόρνια, νοίκιαζε ένα διαμέρισμα στο Incline Village το 2019. Κάποια στιγμή πήγε στον κάδο που παρείχε το συγκρότημα κατοικιών για να πετάξει τα απορρίμματα του σκύλου του.

Στη μήνυσή του, που κατατέθηκε την Πέμπτη, ισχυρίζεται ότι «χρειάστηκε να "παλέψει" με το ελαττωματικό και δυσλειτουργικό χερούλι πριν το ανοίξει». Όταν αυτό άνοιξε βρήκε μέσα στον κάδο την αρκούδα.

Οι δικηγόροι του Donaldson λένε ότι ο εντολέας τους τρόμαξε από την αρκούδα, γεγονός που τον έκανε να πέσει και να πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλό του.

Αργότερα χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα και τη σπονδυλική του στήλη ως αποτέλεσμα της πτώσης, αναφέρει η μήνυση.

Υποστηρίζει ότι η Διαχείριση Αποβλήτων της Νεβάδα δεν κατάφερε να λειτουργήσει υπεύθυνα και δεν είχε επισκευάσει το κατεστραμμένο χερούλι επί μήνες. Η υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή.

Ο Donaldson κατηγορεί επίσης τους διαχειριστές της ομάδας ιδιοκτητών του Incline Village ότι δεν ενημέρωσαν τους ενοικιαστές για το ελαττωματικό χερούλι στον κάδο σκουπιδιών.

«Είναι γνωστό και αποδεκτό ότι το Incline Village, καθώς και άλλα μέρη της λίμνης Tahoe, έχουν ένα σοβαρό και επίμονο πρόβλημα με τις αρκούδες, κυρίως κοντά σε χώρους με σκουπίδια», αναφέρει η μήνυση.

Ο Donaldson ζητά τώρα 15.000 δολ. καθώς και αποζημίωση για τα δικαστικά του έξοδα.

Εναπόκειται πλέον στα δικαστήρια να καθορίσουν εάν η αγωγή ευσταθεί ή αν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ