Αναστασιάδης: Αν οι Τουρκοκύπριοι όντως επιθυμούν ειρηνική επίλυση θα πρέπει να βοηθήσουν

Αναστασιάδης: Αν οι Τουρκοκύπριοι όντως επιθυμούν ειρηνική επίλυση θα πρέπει να βοηθήσουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα προς την Τουρκία και προς την τουρκοκυπριακή πλευρά πως αν όντως επιθυμούν ειρηνική επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να βοηθήσουν, όχι στο να ικανοποιούνται οι αξιώσεις της Τουρκίας αλλά, κατά κύριο λόγο, αυτές όλων των Κυπρίων, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας κ. 'Αντζε Λόγκαρ, στην οικία του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Σλοβένο αξιωματούχο πραγματοποιήθηκε «ενόψει και της προεδρίας της Σλοβενίας (στην ΕΕ) κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ένας διάλογος που επικεντρώθηκε, κατά κύριο λόγο, στις υποχρεώσεις της ΕΕ απέναντι στο σύνολο των κρατών μελών, ενόψει, μάλιστα, μιας κρίσιμης καμπής που διέρχεται το κυπριακό πρόβλημα.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα για τη βούληση της πλευράς μας και προς την Τουρκία και προς τους Τουρκοκύπριους ενόψει σύγκλησης αυτής της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «αυτό που διαμηνύω σε όλους τους συνομιλητές μας είναι ένα: Την αποφασιστικότητα και την πολιτική μας βούληση να συμμετάσχουμε και μάλιστα σε μια άτυπη συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις. Βεβαίως, απαιτείται όταν θα έρθει η ώρα του ουσιαστικού διαλόγου η απόλυτη ταύτιση με τους κανόνες των ΗΕ, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός δημιουργικού διαλόγου.

Το μήνυμα είναι, της ετοιμότητας μας, είπε, «να συμμετάσχουμε όχι απλά στην άτυπη», αλλά σε ένα ουσιαστικό διάλογο με βάση την ανακοίνωση της 25ης Νοεμβρίου 2019 που καθόριζε τις παραμέτρους που δεν είναι άλλες από την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014, τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί μέχρι τότε, αλλά και των έξι σημείων, των παραμέτρων του ΓΓ.

«Αυτό είναι το μήνυμα μου και προς την Τουρκία και προς την τουρκοκυπριακή πλευρά. Αν όντως επιθυμούν ειρηνική επίλυση, αλλά έχουν και την ειλικρινή διάθεση να συμβάλουν, έτσι ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες πραγματικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, θα πρέπει να βοηθήσουν ώστε όχι να ικανοποιούνται οι αξιώσεις της Τουρκίας, αλλά κατά κύριο λόγο των Κυπρίων, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκοκυπρίων» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM