Aναστασιάδης: Έχει έρθει η ώρα της Τουρκίας

Aναστασιάδης: Έχει έρθει η ώρα της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Είναι η ώρα της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία.

 

Μιλώντας στο μνημόσυνο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι τόσο για τα θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων, όσο και για τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών, όλα εξαρτώνται από τη βούληση της Τουρκίας.

 

Τόνισε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται εγγυήσεις, ιδίως από μία χώρα η οποία από το 1974 μολύνει και κατέχει έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Όσον αφορά τη Διάσκεψη της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι συζητήσεις για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, οφείλουν να είναι δομημένες στο διεθνές δίκαιο.

 

«Θέλω να καθησυχάσω τον λαό ότι γνωρίζω τις γραμμές και τα περιθώρια, όπως επίσης γνωρίζω και την ανάγκη διασφάλισης υλοποίησης όσων θα συμφωνηθούν», είπε ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας γενικά τις επικρίσεις, αλλά και προτροπές ως προς τι πρέπει να πράξει, από την αντιπολίτευση.

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διάσκεψη της Ελβετίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Διάσκεψη δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει με το μόνο θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί, δηλαδή με τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

 

Ερωτηθείς εάν την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και η παράλληλη συζήτηση και των υπόλοιπων θεμάτων, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά.

 

Τέλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ότι η ελληνοκυπριακή θέση για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η τουρκοκυπριακή πλευρά να θέτει όρους και προϋποθέσεις και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη φάση των εξελίξεων πριν από τη Διάσκεψη.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM