Ανάγκη για άμεση δράση κατά της εμπορίας παιδιών σε ορφανοτροφεία - Τι αποκαλύπτει έκθεση φιλανθρωπικής οργάνωσης

Έρευνα: Απαιτείται άμεση δράση ενάντια στην εμπορία και εκμετάλλευση παιδιών στα ορφανοτροφεία Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών σε ορφανοτροφεία ανά τον κόσμο προστάσει έκθεση φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Lumos που ασχολείται με δικαιώματα των παιδιών διατείνεται ότι περίπου 5,4 εκατομμύρια ανήλικα παγκοσμίως ζουν σε ιδρύματα που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και βιώνουν πολλαπλές μορφές εκμετάλλευσης.

Η έκθεση είναι η πρώτη που εντοπίζει σε παγκόσμιο επίπεδο πρότυπα εμπορίας ανθρώπων που σχετίζονται με ιδρύματα, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από 84 οργανισμούς σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καθώς και παιδιά που αναγκάζονται να εργαστούν και εξαναγκάζονται να κάνουν παραστάσεις για ξένους δωρητές ώστε να εξασφαλίσουν περισσότερη χρηματοδότηση.  Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά μένουν υποσιτισμένα σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Η φιλανθρωπική οργάνωση καταγγέλλει ότι πολλά ευάλωτα παιδιά εισέρχονται σε ιδρύματα με πλαστά έγγραφα ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων πλαστών πιστοποιητικών θανάτου γονέων ή εγγράφων που πιστοποιούν την εγκατάλειψη. Στη συνέχεια διακινούνται από τα ίδια ιδρύματα με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εργασίας και της εξαναγκαστικής επαιτείας.

Στην Γκάνα, τα παιδιά που διακινούνταν υποβλήθηκαν σε μερικές από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης, ενώ ορισμένα πωλήθηκαν από ιδρύματα για να εργαστούν σε φάρμες κακάου και σε χρυσωρυχεία. Στην Καμπότζη, ορισμένοι ιδιοκτήτες ορφανοτροφείων διαπιστώθηκε ότι αγόραζαν παιδιά από φτωχές οικογένειες και τα πωλούσαν. 

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η εμπορία ανθρώπων είναι πιο διαδεδομένη σε χώρες που αναπτύσσουν σταδιακά σημαντική τουριστική βιομηχανία. Στην Ουγκάντα, για παράδειγμα, ο αριθμός εμπορίας παιδιών έχει αυξηθεί από περίπου 1.000 στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σε 55.000 σήμερα.

Το 2017, περισσότερα από 100 παιδιά προσπάθησαν να φύγουν από ένα ορφανοτροφείο στη Γουατεμάλα μετά από κακοποίησή τους, αλλά γύρισαν πίσω από αστυνομικούς και τέθηκαν σε περιορισμό. Συνολικά 56 κορίτσια άναψαν φωτιά μέσα σε ένα στενό δωμάτιο σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή των αστυνομικών οι οποίοι ωστόσο δεν ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 41 κορίτσια.

Το 2019, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε τη σχέση μεταξύ των παιδικών ιδρυμάτων και της εμπορίας ανθρώπων, αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση λέει ότι υπάρχουν λίγα παραδείγματα αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM