Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων Facebook Twitter
0

Το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος πρέπει να μετεγκατασταθεί λόγω Brexit.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νικητής αναδείχθηκε τελικά με κλήρωση, καθώς στο τελικό γύρο Μιλάνο και Άμστερνταμ συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 και ένα λευκό/άκυρο).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελλάδα συγκέντρωσε 10 βαθμούς και βρέθηκε στην έβδομη θέση μαζί με το Πόρτο. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την απήχηση που είχε η ελληνική πρόταση.

Οι υποψήφιες πόλεις για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ήταν 19 (Αθήνα, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βόννη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λιλ, Μιλάνο, Πόρτο, Σόφια, Στοκχόλμη, Μάλτα, Βιέννη, Βαρσοβία, Ζάγκρεπ).


Στη μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν 27 κράτη - μέλη (πλην της Μ. Βρετανίας).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM