Αμπντουλχαμίτ Χαν: «Η κυπριακή ΑΟΖ ο δεύτερος σταθμός του γεωτρύπανου»

 Αμπντουλχαμίτ Χαν: «Η κυπριακή ΑΟΖ ο δεύτερος σταθμός του γεωτρύπανου» Facebook Twitter
0

Στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα σύνορα των θαλασσοτεμαχίων  6 και 7 στο βόρειο τμήμα τους φέρεται ότι θα κατευθυνθεί στο δεύτερο του ταξίδι το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Φιλελεύθερου, η Άγκυρα φέρεται να έχει δεδομένα ότι στην περιοχή υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο σχεδιασμός του Ρετζέπ Ερντογάν σε αυτή τη φάση είναι από τη μια να επεκταθεί υλοποιώντας το όραμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά να έχουν, παράλληλα,  αποτέλεσμα και οι γεωτρήσεις. 

Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι πως μετά τις 7 Οκτωβρίου το γεωτρύπανο θα «μετακομίσει» στην κυπριακή ΑΟΖ και στα αδειοδοτημένα θαλασσοτεμάχια. Όπως σημειώνει ο Φιλελεύθερος, ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως το σκάφος θα σταλεί στα σύνορα των τεμαχίων 6 και 7, στο βόρειο τμήμα τους. «Στο σημείο που θα επιχειρήσει υπάρχει εκτίμηση πως θα έχει αποτέλεσμα. Θα εντοπίσει, δηλαδή, κοιτάσματα. Για το μέγεθος των κοιτασμάτων δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει με βεβαιότητα. Είναι, όμως, σαφές πως το καθεστώς Ερντογάν έχει δεδομένα, που συνηγορούν πως εκεί θα βρει φυσικό αέριο. Όπως είναι γνωστό, τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη έχουν σαρώσει όλη την περιοχή, όχι μια αλλά περισσότερες φορές», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Στις 9 Αυγούστου το Αμπντουλχαμίτ Χαν έπλευσε στην ανατολική Μεσόγειο. Η περιοχή στην οποία επιχειρεί το το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της φιέστας, που διοργάνωσε ο Ερντογάν, τόνισε ότι «δε χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως το πλοίο θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM