Αμπάς: Έκκληση στις ΗΠΑ - «Η μόνη χώρα που μπορεί να σταματήσει την επέμβαση τη Ράφα»

Αμπάς: Έκκληση στις ΗΠΑ - «Μόνο αυτές μπορούν να σταματήσουν την επέμβαση τη Ράφα» Facebook Twitter
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι στην παραλία στη νότια Λωρίδα της Γάζας, φωτ.; ΕΡΑ
0

Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να σταματήσουν μια ισραηλινή επέμβαση στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Κυριακή ότι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να σταματήσουν το Ισραήλ από το να επιτεθεί στη συνοριακή πόλη Ράφα της Γάζας και πρόσθεσε ότι η επίθεση, την οποία αναμένει εντός των ημερών, θα υποχρεώσει μεγάλο τμήμα του παλαιστινιακού πληθυσμού να εγκαταλείψει τον θύλακα. 

«Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να ζητήσουν από το Ισραήλ να μην προχωρήσει με την επίθεση στη Ράφα. Η Αμερική είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να αποτρέψει το Ισραήλ από τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος», είπε ο Αμπάς απευθυνόμενος στη διάρκεια της συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ. 

«Αυτό που θα συμβεί κατά τις επόμενες ημέρες είναι ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στη Ράφα επειδή όλοι οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα είναι συγκεντρωμένοι εκεί», δήλωσε ο Αμπάς και πρόσθεσε ότι ακόμη και ένα «περιορισμένο πλήγμα» στη Ράφα θα ανάγκαζε τον παλαιστινιακό πληθυσμό να εγκαταλείψει τη Λωρίδα της Γάζας. «Τότε θα συμβεί η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του παλαιστινιακού λαού», σχολίασε ο Αμπάς. 

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επανέλαβε ότι απορρίπτει τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων και την εγκατάστασή τους στην Ιορδανία και την Αίγυπτο και τόνισε ότι ανησυχεί πως όταν το Ισραήλ ολοκληρώσει την επιχείρησή του στη Γάζα θα επιχειρήσει να υποχρεώσει τον παλαιστινιακό λαό να εγκαταλείψει την Δυτική Όχθη και να καταφύγει στην Ιορδανία.

Το Ισραήλ, το οποίο απειλεί επί εβδομάδες να εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή με στόχο, όπως υποστηρίζει, να καταστρέψει τις εναπομείνασες δυνάμεις της Χαμάς εκεί, εντατικοποίησε τις αεροπορικές επιδρομές του στη Ράφα την περασμένη εβδομάδα. 

Δυτικές χώρες, περιλαμβανομένου του στενότερου συμμάχου του Ισραήλ των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν κάνει έκκληση στο Ισραήλ να μην επιτεθεί στη νότια αυτή πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο και αποτελεί καταφύγιο για περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν καταφύγει εκεί από την έναρξη του πολέμου πριν από επτά μήνες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP 

 

 

 

  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM