Άμα δεν σε θέλει!...Μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας θα πέσει ο δορυφόρος

Άμα δεν σε θέλει!...Μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας θα πέσει ο δορυφόρος Facebook Twitter
0

Στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας υπολογίζει η ΝΑΣΑ ότι θα πέσουν κομμάτια του δορυφόρου UARS, που έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει απόψε στην επιφάνεια της γης(www.enet.gr). Πάντως για να μην δημιουργούνται και ανησυχίες, οι πιθανότητες, κάποιο κομμάτι του δορυφόρου να χτυπήσει άνθρωπο, είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες 1/3200, πιθανότητα όμως που δεν είναι και τόσο ασήμαντη στατιστικά.


Ο δορυφόρος με μήκος 11 μέτρα, θα διαλυθεί με την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της γης αλλά αναμένεται να “επιβιώσουν” 26 κομμάτια του, το μεγαλύτερο από τα οποία θα ζυγίζει 140 κιλά. Η ΝΑΣΑ δεν έχει προσδιορίσει το ακριβές σημείο στο οποίο θα πέσει ο δορυφόρος αλλά εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο κομμάτι της Βόρειας Ιταλίας. Πάντως ειδικοί μιλώντας στον Guardian έλεγαν ότι τα κομμάτια του θα διασκορπιστούν σε μια απόσταση 500 μιλίων.


Η ΝΑΣΑ συστήνει, αν κομμάτια του δορυφόρου πέσουν στη γη, να μην τα αγγίξει όποιος τα πλησιάσει αλλά ζητά και από τις κυβερνήσεις των χωρών που θα πέσουν αυτά, αν πέσουν σε έδαφος, να της τα επιστρέψουν.


Ο δορυφόρος UARS  αποτελεί το μεγαλύτερο διαστημικό απόβλητο που προσκρούει στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ