Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ - Έκκληση Αμπάς για παρέμβαση πάπα Φραγκίσκου

Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ - Έκκληση Αμπάς για παρέμβαση πάπα Φραγκίσκου Facebook Twitter
eurokinissi
0

Έκκληση στον πάπα Φραγκίσκο και τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Ιορδανίας προκειμένου να παρέμβουν κατά της πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, απηύθυνε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.


«Ο πρόεδρος Αμπάς συνομίλησε, μετά το τηλεφώνημά του με τον πρόεδρο Τραμπ, με τους προέδρους της Ρωσίας (Βλαντίμιρ Πούτιν) και της Γαλλίας (Εμανουέλ Μακρόν), με τον ποντίφικα και τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας. Τους επισήμανε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι απορριπτέα και τους προέτρεψε να παρέμβουν για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρνταϊνάχ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος επισήμανε ότι ο Μαχμούτ Αμπάς δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα η Ιορδανία σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) το επόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.


Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά Αμπντάλα και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα ότι δεν χρειάζεται να «περιπλέξει» την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αφού ο Αμερικανός πρόεδρος του τηλεφώνησε για να συζητήσουν σχετικά με την απόφασή του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η αιγυπτιακή προεδρία.


Στο δελτίο τύπου επισημαίνεται επίσης ότι ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους επέστησε την προσοχή του Αμερικανού ομόλογού του «να μην λάβει μέτρα που θα υπονόμευαν τις πιθανότητες ειρήνης στη Μέση Ανατολή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM