Ο συνιδρυτής του Reddit, Αλέξις Οχάνιαν, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από το συμβούλιο της εταιρείας και ζήτησε να τον αντικαταστήσει μαύρος υποψήφιος.

 

Ο επιχειρηματίας, σύζυγος της πρωταθλήτριας του τένις Σερένα Γουίλιαμς, υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά κέρδη του από τις μετοχές του Reddit για «τη μαύρη κοινότητα». Μετά την ανάρτηση του Οχάνιαν, ο CEO της εταιρείας, Στιβ Χάφμαν, ανακοίνωσε ότι θα «τιμήσουν» το αίτημά του- για την αντικατάστασή του- όπως και ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν την πολιτική περιεχομένου της πλατφόρμας για την καταπολέμηση της ρατσιστικής ρητορικής.

 

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Οχάνιαν εξήγησε ότι πήρε αυτή την απόφαση «ως πατέρας που θέλει να μπορεί να απαντήσει στην μαύρη κόρη του όταν ρωτήσει "Τι έκανες εσύ;"». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δωρίζει ένα εκατομμύριο δολάρια στο «Know Your Rights Camp».

 

Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιούργησε ο Κόλιν Κάπερνικ, ο αθλητής που είχε ξεκινήσει ένα κίνημα στο NFL- αλλά και εκτός αθλητισμού- γονατίζοντας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα- έπειτα από το κύμα διαδηλώσεων που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- το NFL παραδέχθηκε ότι κακώς απαγόρευσε στους παίκτες να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο.

 

«Πιστεύω ότι η παραίτηση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ενέργεια ηγεσίας από τους ανθρώπους που είναι τώρα στην εξουσία», ανέφερε ο Αλέξις Οχάνιαν στο βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter, εξηγώντας την απόφασή του. «Προς όλους όσοι μάχεστε για να φτιάξετε το κατακερματισμένο έθνος μας; μην σταματήσετε», συμπλήρωσε.

 


Ο Αλέξις Οχάνιαν ίδρυσε το Reddit πριν από 15 χρόνια, με τους συγκατοίκους του στο κολέγιο Άαρον Σβαρτς και Στιβ Χάφμαν. Αποσύρθηκε από τα καθημερινά καθήκοντά του το 2018, αλλά είχε διατηρήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι τώρα.

 

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο 37χρονος αρραβωνιάστηκε με την Σερένα Γουίλιαμς και η κόρη τους, Αλέξις Ολυμπία Οχάνιαν, γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου της επόμενης χρονιάς. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017.