Αλβανία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός- Επιχείρησαν να μπουν σε εργοστάσιο όπλων

Αλβανία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι υπήκοοι και ένας Ουκρανός- Επιχείρησαν να μπουν σε εργοστάσιο όπλων Facebook Twitter
Φωτ.: eu-ocs
0

Ένας Ρώσος, μία Ρωσίδα και ένας Ουκρανός επιχείρησαν να μπουν σε εργοστάσιο όπλων στην Αλβανία, τραυματίζοντας τους δύο στρατιώτες που τους εμπόδισαν, όπως ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

«Τρεις πολίτες με ρωσικά και ουκρανικό διαβατήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο» στην πόλη Γκραμς στην κεντρική Αλβανία, ανέφερε το υπουργείο χθες το βράδυ.

«Οι αξιωματικοί που φυλούσαν το εργοστάσιο αντέδρασαν αμέσως, αλλά στη διάρκεια των προσπαθειών τους να σταματήσουν τους τρεις ξένους πολίτες δύο από τους στρατιώτες μας τραυματίστηκαν», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι τρεις δράστες έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο 24χρονος Ρώσος πολίτης που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Μ.Ζ. εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες.

Αφού έγινε αντιληπτός, «χρησιμοποίησε νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον δύο φρουρών» προκειμένου να διαφύγει . Στη συνέχεια συνελήφθη.

Οι δύο άλλοι δράστες, μία 33χρονη Ρωσίδα που ταυτοποιήθηκε με τα αρχικά Σ.Τ. και ένας 25χρονος Ουκρανός με τα αρχικά Φ.Α επίσης συνελήφθησαν στον χώρο του εργοστασίου.

Οι δύο Αλβανοί στρατιώτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στα Τίρανα, έχοντας τραυματιστεί στα μάτια.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα «είναι ύποπτα για κατασκοπεία».

Η στρατιωτική αστυνομία, η υπηρεσία Πληροφοριών και η αντιτρομοκρατική έχουν σπεύσει στο σημείο για να ερευνήσουν το συμβάν.

Στο παρελθόν το εργοστάσιο αυτό παρήγαγε το ρωσικό τουφέκι ΑΚ-47. Πλέον, όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, χρησιμοποιείται για την αποσυναρμολόγηση παλαιών όπλων.

Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM
Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM