Αλβανία: Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας - Διάβημα της Αθήνας

Αλβανία: Συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας - Διάβημα της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Αλβανίας μετά τη σύλληψη του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας.

«Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος SPAK, συνέλαβε το βράδυ τον κ. Μπελέρη. Πρόκειται για υποψήφιο δήμαρχο στη Χειμάρρα, εκπρόσωπο της «Ομόνοιας» και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

H όλη επιχείρηση ήταν οργανωμένη από τα Τίρανα και ο υποψήφιος δήμαρχος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας.

Η σύλληψη του κ. Μπελέρη και ενός ακόμα συνεργάτη του φαίνεται πως έγινε με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά την αλβανική εκλογική νομοθεσία αποτελεί εκλογικό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως πέντε έτη.

Πρόκειται για την πρώτη  σύλληψη υποψηφίου δημάρχου σε όλη τη χώρα για εκλογικό ποινικό αδίκημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του κ. Μπελέρη είχαν προηγηθεί κατ΄επανάληψη από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα προσωπικές επιθέσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM