Αλάμπρα, το μνημείο της Γρανάδας άνοιξε ξανά για το κοινό

Αλάμπρα, το μνημείο της Γρανάδας άνοιξε ξανά για το κοινό Facebook Twitter
0

Η Αλάμπρα, στη Γρανάδα, το κόσμημα αυτό της ισλαμικής αρχιτεκτονικής στην Ιβηρική και ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στην Ισπανία, άνοιξε ξανά από σήμερα για τους επισκέπτες, έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας.

"Είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι εδώ και είμαι το πρώτο άτομο που επισκέφθηκε την Αλάμπρα" αφότου ξανάνοιξε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριάνα Κάστρο Μεντόσα.

Για να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία αυτή, η 36χρονη Μεξικανή που ζει πλέον στην όμορφη πόλη στη νότια Ισπανία, είχε τη δυνατότητα να χτυπήσει την καμπάνα στον Πύργο της Σκοπιάς, "ένα σύμβολο ελπίδας για όλους", σύμφωνα με την ίδια.

Αυτή τη φορά, το προνόμιο να επισκεφθούν μετά το άνοιγμά της την Αλάμπρα, ένα μνημείο που συνήθως επισκέπτονται αθρόα οι τουρίστες από όλο τον κόσμο, το είχαν οι κάτοικοι της πόλης. Και τούτο γιατί η πλήρης ελευθερία στις μετακινήσεις δεν πρόκειται να αποκατασταθεί στην Ισπανία έως την Κυριακή, την ημέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα ισπανικά σύνορα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Όμως οι παραθεριστές από τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ισπανία μέχρι την 1η Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ