Αλάμπρα, το μνημείο της Γρανάδας άνοιξε ξανά για το κοινό

Αλάμπρα, το μνημείο της Γρανάδας άνοιξε ξανά για το κοινό Facebook Twitter
0

Η Αλάμπρα, στη Γρανάδα, το κόσμημα αυτό της ισλαμικής αρχιτεκτονικής στην Ιβηρική και ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία στην Ισπανία, άνοιξε ξανά από σήμερα για τους επισκέπτες, έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας.

"Είμαι υπερήφανη που βρίσκομαι εδώ και είμαι το πρώτο άτομο που επισκέφθηκε την Αλάμπρα" αφότου ξανάνοιξε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριάνα Κάστρο Μεντόσα.

Για να σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία αυτή, η 36χρονη Μεξικανή που ζει πλέον στην όμορφη πόλη στη νότια Ισπανία, είχε τη δυνατότητα να χτυπήσει την καμπάνα στον Πύργο της Σκοπιάς, "ένα σύμβολο ελπίδας για όλους", σύμφωνα με την ίδια.

Αυτή τη φορά, το προνόμιο να επισκεφθούν μετά το άνοιγμά της την Αλάμπρα, ένα μνημείο που συνήθως επισκέπτονται αθρόα οι τουρίστες από όλο τον κόσμο, το είχαν οι κάτοικοι της πόλης. Και τούτο γιατί η πλήρης ελευθερία στις μετακινήσεις δεν πρόκειται να αποκατασταθεί στην Ισπανία έως την Κυριακή, την ημέρα που θα ανοίξουν και πάλι τα ισπανικά σύνορα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Όμως οι παραθεριστές από τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα μπορούν να έρθουν στην Ισπανία μέχρι την 1η Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM