Aκυρώνεται η σημερινή σύνοδος Koρυφής της Ε.Ε. για τη CETA

Aκυρώνεται η σημερινή σύνοδος Koρυφής της Ε.Ε. για τη CETA Facebook Twitter
0

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Καναδά, στην οποία επρόκειτο να υπογραφεί η Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA), καθώς οι διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό του Βελγίου που συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν απέδωσαν καρπούς.

 

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Σύνοδος "δε θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς δεν είναι έτοιμα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να υπογράψουν τη συμφωνία". "Ο Καναδάς παραμένει έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία μόλις η Ευρώπη είναι έτοιμη", καταλήγει.

 

Σημειώνεται, ότι στις 11 ώρα Ελλάδας επρόκειτο να ξαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εκπροσώπων των περιφερειακών κυβερνήσεων του Βελγίου με σκοπό να βρεθεί μια κοινή θέση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM