ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ακσόι για την πρόταση Μπορέλ: «Απέχει από τη σοβαρότητα»

Ακσόι για την πρόταση Μπορέλ: «Απέχει από τη σοβαρότητα» Facebook Twitter
0

Την πρόταση του Ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ για διαμεσολάβηση μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Άκσοϊ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, όπως τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος, «απέχει από σοβαρότητα η πρόταση της Ε.Ε. η οποία σε καμία της ανακοίνωση δεν κάνει αναφορά στα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους φυσικούς πόρους της νήσου και αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, μέχρι την επίλυση του Κυπριακού οι ομόλογοι των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς δεν είμαστε οι ομόλογοι τους υπουργού Εξωτερικών Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) αλλά ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζέρσαϊ»

Όπως, μάλιστα, διαμηνύσει στην ανακοίνωση ο Ακσόι, η Άγκυρα θα συζητήσει για τα ζητήματα υφαλοκρηπίδας δυτικά της Κύπρου μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού.

«Ο καθορισμός των περιοχών θαλάσσιας ευθύνης δυτικά της Κύπρου, θα μπορεί να γίνει μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Δεν μπορεί καν να συζητηθεί να κάτσουμε στο τραπέζι με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση που σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και δεν τους εκπροσωπεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM