Ακροδεξιά εξέγερση στην Ευρώπη σχεδιάζει ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

Ακροδεξιά εξέγερση στην Ευρώπη σχεδιάζει ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον Facebook Twitter
EPA/MARTIN DIVISEK
2

O Στίβ Μπάνον, ο άκρως αμφιλεγόμενος πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να προκαλέσει μια ακροδεξιά λαϊκιστική εξέγερση στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Daily Beast.

Ο οπαδός της αμερικανικής ακροδεξιάς σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα στην Ευρώπη, με το όνομα «The Movement», με στόχο να προκαλέσει μια ακροδεξιά λαϊκιστική εξέγερση που θα εξαπλωθεί στην Γηραιά ήπειρο, με πρώτο σταθμό τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

Σε μια συμβολική κίνηση, τα κεντρικά της οργάνωσής του που θα ονομάσει «The Movement» θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται στο άρθρο του Daily Beast που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ.

Πριν από τις εκλογές του 2019, σχεδιάζει να προσλάβει 10 υπαλλήλους και κυρίως έναν ειδικό στις έρευνες γνώμης.

Το «Κίνημα» θα διενεργεί δημοσκοπήσεις, θα παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και αναλύσεις σε προσωπικότητες που ανήκουν στον χώρο της δεξιάς, που δεν έχουν απαραιτήτως κάποια οργάνωση να τους στηρίζει, σημειώνει η Daily Beast.

Ο στόχος του Στιβ Μπάνον είναι σαφής: να αναμετρηθεί με το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτ Σόρος, το Open Society, που κατατάσσεται στον χώρο της αριστεράς.

«Ο Σόρος είναι ευφυέστατος» είπε ο Μπάνον, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος».

Ο πρώην επικεφαλής του ακροδεξιού ιστότοπου Breitbart βρισκόταν στο Λονδίνο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ επισκεπτόταν την Ευρώπη, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ, έχοντας εγκαταστήσει το αρχηγείο του σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους δεξιών οργανώσεων της Ευρώπης.

«Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία μας που θα ξεκινήσουμε να στρατολογούμε προσωπικό» τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Daily Beast.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Μπάνον είχε πέρυσι συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

«Η Ιταλία είναι η καρδιά της σύγχρονης πολιτικής» εκτιμά επίσης ο Μπάνον, αναφερόμενος στην άνοδο στην εξουσία της ακροδεξιάς Λέγκας. «Εάν αυτό πετύχει εκεί κάτω, μπορεί να πετύχει οπουδήποτε».

«Προτιμώ να βασιλεύω στην κόλαση, παρά να υπηρετώ στον παράδεισο», λέει χαρακτηριστικά παραφράζοντας το ποίημα του Τζον Μίλτον «Ο απολεσθείς παράδεισος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- dpa

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM