Ακούρευτος φυγάς για τρία χρόνια - Ελαφρύτερο κατά 18 κιλά μαλλιού ένα πρόβατο μετά τη «σύλληψή» του

Ακούρευτος φυγάς για τρία χρόνια - Ελαφρύτερο κατά 18 κιλά μαλλί πρόβατο μετά τη «σύλληψή» του Facebook Twitter
Το μισό σώμα του σε μαλλί κουβαλούσε ο Σρέκαπο που επί τρία χρόνια ζούσε ελεύθερος στη φύση της Νέας Ζηλανδίας - Φωτ.: George Empson
0

Ελαφρύτερο κατά 18,6 κιλά μετά το πρώτο του κούρεμα είναι πια ο Σρέκαπο, το πρόβατο Μερίνο που κατάφερε να ξεφύγει από το μαντρί, ζώντας ελεύθερο στη φύση της Νέας Ζηλανδίας. 

Ο Σρέκαπο πήρε το όνομά του από τον Σρεκ, άλλο ένα πρόβλατο θρύλο που μετά από έξι χρόνια ελευθερίας "συνελήφθη" από κτηνοτρόφους και έδωσε 27 κιλά μαλλιού.

Το πρόβατο εντοπίστηκε να κρύβεται σε βραχώδη περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Οι ειδικοί αφαίρεσαν από πάνω του το μισό του σώμα σε μαλλί. 

Σύμφωνα με τον Γκάβιν Λόξτον, ιδιοκτήτη της φάρμας Sawdon Station, ο Σρέκαπο πιθανότατα περιφερόταν μόνος και ελεύθερος στους λόφους τής γύρω περιοχής επί τρεις χειμώνες. 

Ακούρευτος φυγάς για τρία χρόνια - Ελαφρύτερο κατά 18 κιλά μαλλί πρόβατο μετά τη «σύλληψή» του Facebook Twitter
Φρεσκοκουρεμένος και ξανά στη φάρμα ο Σρέκαπο - Φωτ.: George Empson

«Είχε θεαθεί εκεί ξανά από κυνηγούς κριαριών και λαγών, όμως κάθε φορά που πηγαίναμε να τον πιάσουμε, δεν τον βρίσκαμε. Ουσιαστικά, τα'χαμε παρατήσει, μέχρι που ήρθε μόνος του, οπότε τέλεια» λέει περιχαρής ο Λόξτον. 

Ο Λόξτον έχει 5.000 πρόβατα στη φάρμα του και δηλώνει άγνοια για το πώς κατάφερε ο Σρέκαπο να γίνει φυγάς και ερημίτης. Εικάζει πως κατάφερε να το σκάσει μετά τη διαδικασία ταγκαρίσματος στ'αυτιά τους. 

Το τετράχρονο πρόβατο της φυλής Merino, είναι ένα από τα πολλά που κατάφερε να ξεφύγει από την οικογενειακή συμβατική ζωή της στάνης, ακολουθώντας το παράδειγμα προκατόχων του σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, όπως οι Κρις, Σρεκ, Εουνίς, Μπαααράκ και Σον το Πρόβατο, και να γίνει πρωταθλητής κι αυτός ακούρευτου μαλλιού. 

Ακούρευτος φυγάς για τρία χρόνια - Ελαφρύτερο κατά 18 κιλά μαλλί πρόβατο μετά τη «σύλληψή» του Facebook Twitter
14 κιλά καθαρού μαλλιού προέκυψαν από το κούρεμα του προβάτου - Φωτ.: George Empson

Ο Σρέκαπο δεν έβλεπε πλέον από το μαλλί που κουβαλούσε, καθώς για πρόβατο 40 κιλών, είχε πάνω του σχεδόν το μισό του σώματός του. 

Τα 18,6 κιλά περίσσιου μαλλιού αντιστοιχούν σε 14 κιλά καθαρού που «θα δώσουν αρκετά ρούχα» ανέφερε ο Λόξτον. 

Ο φρεσκοκουρεμένος Σρέκαπο πλέον προσαρμόζεται στη ζωή της φάρμας και, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του, δε δυσκολεύεται καθώς πηδοβολά χαρωπά από δω κι από κει ακολουθώντας τον ήλιο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ