Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την Ε.Ε.

Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Οι Τουρκοκύπριοι ως κοινότητα και ως «κράτος» «δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την ΕΕ, παρά το ότι είναι μια κοινότητα κοσμική, δημοκρατική που ενστερνίζεται τις αξίες της Ένωσης», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Μουσταφά Ακιντζί.

Ο M. Ακιντζί ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διπλωματών, Γκίντερ Μάινελ για τις δηλώσεις του, πριν από τη σύνοδο και το μήνυμα στήριξης της «βόρειας» Κύπρου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Ακιντζί ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διπλωματών, να μεταφέρει το μήνυμα στους αρμοδίους της ΕΕ ότι «η τουρκοκυπριακή κοινότητα και με το "ναι" στο σχέδιο Ανάν είχε εκφράσει τη βούλησή της να ενταχθεί στην ΕΕ».

Επίσης, είπε ότι αναμένει στήριξη από τον κ. Μάινελ και στο θέμα της μη λειτουργίας της ad hoc επιτροπής για την εναρμόνιση των Τουρκοκυπρίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Ο M. Ακιντζί στην ομιλία του στη σύνοδο ανέφερε ότι μετά το Κραν Μοντάνα και εδώ και 5 μήνες, λόγω εμποδίων που θέτει, κατά την έκφρασή του, η «νότια» Κύπρος στις εργασίες της ad hoc επιτροπής για την τεχνική βοήθεια, που αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, των τροφίμων και τα τελωνεία στη «βόρεια Κύπρο», καμία αντιπροσωπεία από την ΕΕ δεν έχει μεταβεί στα κατεχόμενα.

Η ύπαρξη μιας κοινότητας και ενός κράτους με τις προδιαγραφές της ΕΕ, ακόμα και εάν δεν αναγνωρίζεται, δεν αποτελεί ζημιά, αλλά αντιθέτως είναι προς όφελος όλων και οι πρώτοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι γείτονές μας, οι Ελληνοκύπριοι» , δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

ΑΠΕ-ΜΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ