ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την Ε.Ε.

Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Οι Τουρκοκύπριοι ως κοινότητα και ως «κράτος» «δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την ΕΕ, παρά το ότι είναι μια κοινότητα κοσμική, δημοκρατική που ενστερνίζεται τις αξίες της Ένωσης», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Μουσταφά Ακιντζί.

Ο M. Ακιντζί ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διπλωματών, Γκίντερ Μάινελ για τις δηλώσεις του, πριν από τη σύνοδο και το μήνυμα στήριξης της «βόρειας» Κύπρου. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Ακιντζί ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διπλωματών, να μεταφέρει το μήνυμα στους αρμοδίους της ΕΕ ότι «η τουρκοκυπριακή κοινότητα και με το "ναι" στο σχέδιο Ανάν είχε εκφράσει τη βούλησή της να ενταχθεί στην ΕΕ».

Επίσης, είπε ότι αναμένει στήριξη από τον κ. Μάινελ και στο θέμα της μη λειτουργίας της ad hoc επιτροπής για την εναρμόνιση των Τουρκοκυπρίων με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Ο M. Ακιντζί στην ομιλία του στη σύνοδο ανέφερε ότι μετά το Κραν Μοντάνα και εδώ και 5 μήνες, λόγω εμποδίων που θέτει, κατά την έκφρασή του, η «νότια» Κύπρος στις εργασίες της ad hoc επιτροπής για την τεχνική βοήθεια, που αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης στους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος, των τροφίμων και τα τελωνεία στη «βόρεια Κύπρο», καμία αντιπροσωπεία από την ΕΕ δεν έχει μεταβεί στα κατεχόμενα.

Η ύπαρξη μιας κοινότητας και ενός κράτους με τις προδιαγραφές της ΕΕ, ακόμα και εάν δεν αναγνωρίζεται, δεν αποτελεί ζημιά, αλλά αντιθέτως είναι προς όφελος όλων και οι πρώτοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι γείτονές μας, οι Ελληνοκύπριοι» , δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

ΑΠΕ-ΜΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μεγκ Μπέλαμι για «The Crown»: Τα τρολ μου έγραφαν πως είμαι «πολύ χοντρή» για τον ρόλο της Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Μεγκ Μπέλαμι για «The Crown»: Τα τρολ μου έγραφαν πως είμαι «πολύ χοντρή» για τον ρόλο της Κέιτ Μίντλετον

Η νεαρή Βρετανίδα ηθοποιός υποδύθηκε την πριγκίπισσα της Ουαλίας στα φοιτητικά της χρόνια στην έκτη και τελευταία σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Λίβανος: Διαψεύδει ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Βηρυτού για να αποθηκεύει όπλα

Διεθνή / Λίβανος: Διαψεύδει ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Βηρυτού για να αποθηκεύει όπλα

Το άρθρο της Telegraph αποτελεί μέρος του «ψυχολογικού πολέμου» εναντίον του Λιβάνου και έχει στόχο «να πλήξει τη φήμη» του αεροδρομίου υποστηρίζει ο υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM