«Άκαρδο»- Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για τα κατοικίδια και τα παιδιά

«Άκαρδο»- Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για τα κατοικίδια και τα παιδιά Facebook Twitter
0

Την οργή των φιλόζωων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με τα παιδιά και τα κατοικίδια

Απευθυνόμενος σε πιστούς, είπε αυτή την εβδομάδα ότι είναι εγωιστικό να αντικαθιστά κάποιος τα παιδιά με σκύλους ή γάτες. Λεγόμενα που προκάλεσαν τα σχόλια πολλών στα social media, καθώς χρήστες επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι και ο ίδιος ο πάπας επέλεξε να μην αποκτήσει παιδιά όπως και ότι είναι υποκριτικά τέτοια σχόλια, με δεδομένο το «σκοτεινό» παρελθόν της καθολικής εκκλησίας σε ό,τι αφορά την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.  

Ανάλογα και τα σχόλια αναγνωστών του Guardian, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισαν «εκτός πραγματικότητας» αλλά και «σεξιστικές» τις δηλώσεις του Ποντίφικα. 

Για την Σόφι Λάσμπι, τα όσα είπε ο πάπας Φραγκίσκος ήταν «αφελή και άκαρδα». Η 48χρονη καθολική έχει πασχίσει με ένα αίσθημα ντροπής επειδή δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά για ιατρικούς λόγους, λόγω της έμφασης που δίνει η θρησκεία της στη μητρότητα. 

Έχει δύο κατοικίδια, τα οποία λέει ότι είναι «υπέροχη παρέα όταν ζεις μόνος σου», αλλά δεν τα βλέπει ως υποκατάστατα παιδιών και αντί για αυτό έχει βρει το νόημα στη σχέση της με τα ανίψια, τα αδέλφια και τους γονείς της. «Αν ο καθολικισμός αφορά την οικογένεια, έχω υπάρξει πολύ επιτυχής ως υπέροχο μέλος οικογένειας και δεν χρειάζομαι επίπληξη», τόνισε. 

Από την πλευρά της η Έστε Νέιγκι χαρακτήρισε «πολυτέλεια» την απόκτηση ενός παιδιού στον σημερινό κόσμο, εξαιτίας του χαμηλότερου εισοδήματος αλλά και της δυσκολότερης αγοράς εργασίας. 

«Είναι πιο εύκολο για εκείνους που ήταν απλά τυχεροί και είναι πλούσιοι ή παίρνουν περισσότερα χρήματα από τον μέσο μισθό, αλλά γίνεται πιο δύσκολο όταν δεν υπάρχουν αρκετά», δήλωσε η 27χρονη. 

Η Στεφ έχει κάνει διακοπές με τον σκύλο της σε 11 χώρες- ανάμεσά τους το Βατικανό- και νιώθει πως ο Μπος είναι μέλος της οικογένειας. «Δεν νομίζω ότι κάποιος αποφασίζει να αποκτήσει έναν σκύλο αντί για παιδί. Αποκτάς σκύλο και τον φροντίζεις και γίνεται σαν παιδί», τόνισε.

Τι είπε ο πάπας Φραγκίσκος 

«Σήμερα, βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδί», είπε ο πάπας Φραγκίσκος στις επίμαχες δηλώσεις του. 

«Μερικές φορές αποκτούν ένα και αυτό είναι, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει πολλούς να γελούν, αλλά είναι μια πραγματικότητα», συμπλήρωσε.  

Το να έχεις κατοικίδια είναι «μια άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας μειώνει, αφαιρεί την ανθρωπιά μας», υποστήριξε. Η συνέπεια είναι ότι «ο πολιτισμός γερνά χωρίς ανθρωπιά, επειδή χάνουμε την πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και η χώρα είναι που υποφέρει», ανέφερε ακόμη. 

Επίσης, παρότρυνε τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά για βιολογικούς λόγους να σκεφτούν την υιοθεσία και κάλεσε τους υποψήφιους γονείς «να μην φοβούνται». 

«Τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο περιμένουν κάποιον να τα φροντίσει. Το να αποκτάς παιδί είναι πάντα ένα ρίσκο, είτε βιολογικά είτε μέσω υιοθεσίας. Όμως, είναι μεγαλύτερο ρίσκο το να μην αποκτήσεις παιδιά, να αρνηθείς την πατρότητα ή τη μητρότητα», υπογράμμισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM