Ακάρ: «Μάταιη η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και οι κάλπικες συμμαχίες»

Ακάρ: «Μάταιη η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και οι κάλπικες συμμαχίες» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TOMS KALNINS
0

«Μάταιη» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «κάλπικες συμμαχίες».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Haberturk, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν θα βγάλουν άκρη μαζί μας επιδιώκοντας ανώφελους εξοπλισμούς και τρέχοντας πίσω από κάλπικες συμμαχίες».

«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο. [...] Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία επιδιώκει μοιρασιά του πλούτου στο Αιγαίο, με το επιχείρημα ότι «μια δίκαιη κατανομή θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες».

«Η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου. Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος και με αυτή την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου  είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ