Ακάρ: «Μάταιη η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και οι κάλπικες συμμαχίες»

Ακάρ: «Μάταιη η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και οι κάλπικες συμμαχίες» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/TOMS KALNINS
0

«Μάταιη» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «κάλπικες συμμαχίες».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Haberturk, ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν θα βγάλουν άκρη μαζί μας επιδιώκοντας ανώφελους εξοπλισμούς και τρέχοντας πίσω από κάλπικες συμμαχίες».

«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο. [...] Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία επιδιώκει μοιρασιά του πλούτου στο Αιγαίο, με το επιχείρημα ότι «μια δίκαιη κατανομή θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες».

«Η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου. Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος και με αυτή την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου  είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ