ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αϊτή: Τουλάχιστον 62 νεκροί, έπειτα από έκρηξη βυτιοφόρου

Αϊτή: Τουλάχιστον 62 νεκροί, έπειτα από έκρηξη βυτιοφόρου Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βυτιοφόρου στο Καπ Αϊτιέν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής

Άλλοι 48 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Η τραγωδία συνέβη όταν ο οδηγός του βυτιοφόρου επιχείρησε να αποφύγει τη σύγκρουση με μηχανή, με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη, σύμφωνα με τον Πατρίκ Αλμονόρ, αντιδήμαρχο του Καπ Αϊτιέν. 

Παρά τις προειδοποιήσεις του οδηγού, κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να συλλέξουν τα καύσιμα. Όμως, ακολούθησε η έκρηξη, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. 

Περίπου 40 κατοικίες, γύρω από το σημείο της έκρηξης, πήραν φωτιά και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να δώσουμε λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων μέσα στα σπίτια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης. 

Αϊτή: Τουλάχιστον 62 νεκροί, έπειτα από έκρηξη βυτιοφόρου Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
Αϊτή: Τουλάχιστον 62 νεκροί, έπειτα από έκρηξη βυτιοφόρου Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP

Η ταυτοποίηση των θυμάτων αναμένεται να πάρει χρόνο. «Είναι αδύνατο να αναγνωριστούν αυτή τη στιγμή, εξαιτίας των εκτεταμένων εγκαυμάτων, σημείωσε ο Αλμονόρ. 

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής, Αριέλ Ανρί, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή μαζί με μέλη της κυβέρνησης, γιατρούς και διασώστες. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters
 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM