«Για να καλύψουμε τη ζήτηση τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούμε εκατομμύρια ακόμη οικοδεσπότες», δήλωσε ο CEO της πλατφόρμας του Airbnb, Brian Chesky.

 

Καθώς ο κόσμος βγαίνει από την πανδημία, οι ταξιδιώτες κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τις κανονικές διακοπές, όπως τις γνώριζαν μέχρι σήμερα και πολλοί αναρωτιούνται εάν τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία της Airbnb είναι ασφαλή και επαρκή.

 

Ο Chesky δήλωσε μιλώντας στο CNBC ότι η Airbnb αναμένεται έκρηξη στον κλάδο στην μεταπανδημική περίοδο.

 

«Νομίζω ότι πιθανότατα θα έχουμε ένα πρόβλημα υψηλού επιπέδου, όπου πιθανώς θα υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες από ότι οικοδεσπότες στο Airbnb. (Και αυτό) γιατί πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη στα ταξίδια, που έρχεται σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ» τόνισε.

 

Η Airbnb απαριθμεί 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες, προς το παρόν. Από τα τέλη του περασμένου έτους, είχε περίπου 5,6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρήσεις σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας του Σαν Φρανσίσκο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 

Σε μια αναφορά στα τέλη Φεβρουαρίου, η εταιρεία δήλωσε ότι οι καταχωρίσεις της παρέμειναν σταθερές στα 5,6 εκατομμύρια για το σύνολο του 2020, παρά την πτώση των κρατήσεων λόγω της πανδημίας.

 

«Ενώ πιστεύουμε ότι τα ταξίδια θα αλλάξουν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η προσαρμοστικότητα της επιχείρησής μας υποδηλώνει ότι είμαστε σε καλή θέση για να εξυπηρετήσουμε αυτήν τη δυναμική αγορά καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανακάμπτει» ανέφερε η πλατφόρμα.

 

Η εταιρεία τον Φεβρουάριο ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τρίμηνο. Όμως, τα έσοδα των 859 εκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκαν κατά 22% από τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.

 

Η Airbnb ήταν «προετοιμασμένη για ανάκαμψη», έγραψε ο Brian Nowak, αναλυτής της Morgan Stanley.

 

Ανέφερε δε, ότι αναμένει ότι η Airbnb θα είναι ο «μοναδικός παίκτης που θα αναπτυχθεί» το πρώτο τρίμηνο, έναντι των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των Expedia και Booking Holdings.

 

Καθώς ο κόσμος θα επιστρέφει στα ταξίδια, θα επιλέγει πιο τοπικούς προορισμούς (εντός συνόρων, κοντά στο σπίτι, όπου κατά προτίμηση θα μπορεί να μεταβεί με το αυτοκίνητο έναντι του αεροπλάνου) και αυτό ευνοεί τα εναλλακτικά καταλύματα, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr