Αirbnb: Θα χρειαστούμε εκατομμύρια νέους οικοδεσπότες για την μεταπανδημική εποχή

Αirbnb: Θα χρειαστούμε εκατομμύρια οικοδεσπότες για την μεταπανδημική εποχή Facebook Twitter
Pixabay
0

«Για να καλύψουμε τη ζήτηση τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστούμε εκατομμύρια ακόμη οικοδεσπότες», δήλωσε ο CEO της πλατφόρμας του Airbnb, Brian Chesky.

Καθώς ο κόσμος βγαίνει από την πανδημία, οι ταξιδιώτες κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τις κανονικές διακοπές, όπως τις γνώριζαν μέχρι σήμερα και πολλοί αναρωτιούνται εάν τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία της Airbnb είναι ασφαλή και επαρκή.

Ο Chesky δήλωσε μιλώντας στο CNBC ότι η Airbnb αναμένεται έκρηξη στον κλάδο στην μεταπανδημική περίοδο.

«Νομίζω ότι πιθανότατα θα έχουμε ένα πρόβλημα υψηλού επιπέδου, όπου πιθανώς θα υπάρχουν περισσότεροι επισκέπτες από ότι οικοδεσπότες στο Airbnb. (Και αυτό) γιατί πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη στα ταξίδια, που έρχεται σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ» τόνισε.

Η Airbnb απαριθμεί 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες, προς το παρόν. Από τα τέλη του περασμένου έτους, είχε περίπου 5,6 εκατομμύρια ενεργές καταχωρήσεις σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας του Σαν Φρανσίσκο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σε μια αναφορά στα τέλη Φεβρουαρίου, η εταιρεία δήλωσε ότι οι καταχωρίσεις της παρέμειναν σταθερές στα 5,6 εκατομμύρια για το σύνολο του 2020, παρά την πτώση των κρατήσεων λόγω της πανδημίας.

«Ενώ πιστεύουμε ότι τα ταξίδια θα αλλάξουν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η προσαρμοστικότητα της επιχείρησής μας υποδηλώνει ότι είμαστε σε καλή θέση για να εξυπηρετήσουμε αυτήν τη δυναμική αγορά καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανακάμπτει» ανέφερε η πλατφόρμα.

Η εταιρεία τον Φεβρουάριο ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τρίμηνο. Όμως, τα έσοδα των 859 εκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκαν κατά 22% από τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Airbnb ήταν «προετοιμασμένη για ανάκαμψη», έγραψε ο Brian Nowak, αναλυτής της Morgan Stanley.

Ανέφερε δε, ότι αναμένει ότι η Airbnb θα είναι ο «μοναδικός παίκτης που θα αναπτυχθεί» το πρώτο τρίμηνο, έναντι των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των Expedia και Booking Holdings.

Καθώς ο κόσμος θα επιστρέφει στα ταξίδια, θα επιλέγει πιο τοπικούς προορισμούς (εντός συνόρων, κοντά στο σπίτι, όπου κατά προτίμηση θα μπορεί να μεταβεί με το αυτοκίνητο έναντι του αεροπλάνου) και αυτό ευνοεί τα εναλλακτικά καταλύματα, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM