Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ μετά τις διαδηλώσεις εναντίον του Σίσι

Αίγυπτος: Δυνάμεις ασφαλείας στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ μετά τις διαδηλώσεις εναντίον του Σίσι Facebook Twitter
Φωτογραφία από τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Κάιρο
0

Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας αναπτύχθηκαν σήμερα στην εμβληματική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μία ημέρα αφότου στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η Ταχρίρ ήταν το επίκεντρο της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Καΐρου το βράδυ της Παρασκευής. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε social media δείχνουν επίσης μερικές δεκάδες συγκεντρωμένους στην Αλεξάνδρεια, τη Μαχάλα, τη Δαμιέττη και το Σουέζ. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του πρώην στρατηγού που ανέλαβε την εξουσία το 2014, μετά την ανατροπή του εκλεγμένου, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον 74 άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι σήμερα τουλάχιστον 20 οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας είχαν σταθμεύσει γύρω από την πλατεία και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί υποβάλλονταν σε έλεγχο.

"Αυτή ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που οι άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους" και "δεν θα είναι η τελευταία", είπε ένας πολιτικός αναλυτής, ο Ναέλ Σάμα, σημειώνοντας ότι "κανένας δεν φώναζε «ψωμί, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη», όπως το 2011" αλλά αντιθέτως, από την πρώτη στιγμή ζητούσαν την αποχώρηση του Σίσι από την εξουσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM