Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες

Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
6

Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις πρότεινε σήμερα να αγοράσει ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή της Ελλάδας για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.


"Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας" έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

"Ασφαλώς και είναι εφικτό" είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα. "Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες", πρόσθεσε.


Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται "από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια" αλλά "το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής".


Θα υπάρχουν "προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία", εξήγησε. "Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει (στην πατρίδα του) θα μπορεί να το κάνει, πρόσθεσε.


Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο αυτό: για παράδειγμα, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου "κράτους". Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν "ανθρώπινη" μεταχείριση γιατί "σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα", κατέληξε.

Ο Σαουίρις ο οποίος είναι μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και των μίντια είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και σύμφωνα με το Forbes o τρίτος πλουσιότερος Αιγύπτιος. Στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστος μια και στο παρελθόν έχει περάσει πολλά από τα καλοκαίρια του στη Μύκονο, χωρίς να γλιτώσει από το φακό των παπαράτσι. Kάποιοι πάντως σίγουρα θα θυμούνται και την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας το 2007, όταν ο Σαουίρις πλήρωσε 3,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «ΤΙΜ-Q Telecom» την οποία εν συνεχεία μετονόμασε σε Wind.

Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Το καλύτερο είναι η ιδέα του ...ανεξάρτητου κράτους στο αγορασμένο νησί.Δεν θάθελα να προσβάλλω κανένα από τα κράτη της περιοχής, αλλά δείτε πως τα έχομε καταντήσει.Δεν είναι χαζός ο πρόσφυγας που ζητά όλο και βορειότερα.
Μόνο εγώ το βρίσκω τρομερά προσβλητικό αυτό; Αν θέλει να βοηθήσει ας δώσει κανένα εκατομμύριο. Τι είναι αυτό δηλαδή; Τύπου "είμαι πάμπλουτος, πάρ'τε ένα νησάκι εκεί να 'χετε αμα λάχει"; Ρώτησε τους ανθρώπους αυτούς αν θέλουν να ζουν μαντρωμένοι σαν τα ζώα σε ένα νησί; Σκέφτηκε ότι ίσως δεν είναι αυτό το όνειρό τους; Έχουν ξεφύγει κάποιοι πλούσιοι εντελώς. Ζουν στον δικό τους κόσμο.