Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες

Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
6

Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις πρότεινε σήμερα να αγοράσει ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή της Ελλάδας για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.


"Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας" έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

"Ασφαλώς και είναι εφικτό" είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα. "Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες", πρόσθεσε.


Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται "από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια" αλλά "το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής".


Θα υπάρχουν "προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία", εξήγησε. "Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει (στην πατρίδα του) θα μπορεί να το κάνει, πρόσθεσε.


Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο αυτό: για παράδειγμα, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου "κράτους". Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν "ανθρώπινη" μεταχείριση γιατί "σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα", κατέληξε.

Ο Σαουίρις ο οποίος είναι μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και των μίντια είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και σύμφωνα με το Forbes o τρίτος πλουσιότερος Αιγύπτιος. Στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστος μια και στο παρελθόν έχει περάσει πολλά από τα καλοκαίρια του στη Μύκονο, χωρίς να γλιτώσει από το φακό των παπαράτσι. Kάποιοι πάντως σίγουρα θα θυμούνται και την επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας το 2007, όταν ο Σαουίρις πλήρωσε 3,4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «ΤΙΜ-Q Telecom» την οποία εν συνεχεία μετονόμασε σε Wind.

Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
Aιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ένα νησί στην Ελλάδα ή την Ιταλία και να εγκαταστήσει εκεί χιλιάδες πρόσφυγες Facebook Twitter
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Το καλύτερο είναι η ιδέα του ...ανεξάρτητου κράτους στο αγορασμένο νησί.Δεν θάθελα να προσβάλλω κανένα από τα κράτη της περιοχής, αλλά δείτε πως τα έχομε καταντήσει.Δεν είναι χαζός ο πρόσφυγας που ζητά όλο και βορειότερα.
Μόνο εγώ το βρίσκω τρομερά προσβλητικό αυτό; Αν θέλει να βοηθήσει ας δώσει κανένα εκατομμύριο. Τι είναι αυτό δηλαδή; Τύπου "είμαι πάμπλουτος, πάρ'τε ένα νησάκι εκεί να 'χετε αμα λάχει"; Ρώτησε τους ανθρώπους αυτούς αν θέλουν να ζουν μαντρωμένοι σαν τα ζώα σε ένα νησί; Σκέφτηκε ότι ίσως δεν είναι αυτό το όνειρό τους; Έχουν ξεφύγει κάποιοι πλούσιοι εντελώς. Ζουν στον δικό τους κόσμο.