Αιφνιδιαστικά ο Πούτιν με ελικόπτερο στην Μαριούπολη: Πρώτη επίσκεψη στο Ντονμπάς μετά τον πόλεμο

Αιφνιδιαστικά ο Πούτιν με ελικόπτερο στην Μαριούπολη: Πρώτη επίσκεψη στο Ντονμπάς μετά τον πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μαριούπολη, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

To ταξίδι αυτό του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το πρώτο από την αρχή του πολέμου στα εδάφη της περιφέρειας του Ντονμπάς, τα οποία κατέλαβε η Ρωσία από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο Ρώσος ηγέτης πήγε στη Μαριούπολη με ελικόπτερο και περιόδευσε την πόλη, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Μίλησε με κατοίκους, επισκέφτηκε σημεία ενδιαφέροντος και του παρουσιάστηκε έκθεση για τα έργα ανοικοδόμησης αυτής της κατεστραμμένης πόλης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αφού ο Πούτιν είχε μεταβεί χθες, Σάββατο, στην Κριμαία, για μια επίσκεψη που επίσης δεν είχε προαναγγελθεί και με την οποία σηματοδότησε την ένατη επέτειο της προσάρτησης από τη Ρωσία αυτής της ουκρανικής χερσονήσου, μόλις δύο ημέρες αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψη του ρώσου ηγέτη.

Η κατάληψη της Μαριούπολης το Μάιο, έπειτα από μια από τις πιο μακροχρόνιες και πολύνεκρες μάχες του πολέμου, ήταν η πρώτη πολύ σημαντική νίκη της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να καταλάβει το Κίεβο. Υπενθυμίζεται πως η πολιορκία της είχε εξακολουθήσει επί μακρόν ιδίως στο εργοστάσιο Αζόφσταλ, όπου είχαν βρει καταφύγιο ουκρανοί μαχητές. 

Πούτιν: Πρώτη φορά κοντά στις γραμμές του μετώπου 

Με την επίσκεψή του αυτή, ο Πούτιν βρέθηκε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την αρχή του πολέμου στις γραμμές του μετώπου. Οδηγώντας ο ίδιος ένα αυτοκίνητο, μετέβη σε διάφορες γειτονιές της πόλης και έκανε στάσεις για να μιλήσει σε κατοίκους.

Στην περιφέρεια Νέφσκι της Μαριούπολης, μια νέα συνοικία κατοικιών η οποία οικοδομήθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ο Πούτιν επισκέφθηκε μια οικογένεια στο σπίτι της, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο αρχηγός του κράτους επιθεώρησε επίσης την ακτογραμμή της Μαριούπολης στην περιοχή του γιωτ κλαμπ, το κτίριο του θεάτρου, αξιομνημόνευτα μέρη της πόλης», μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σήμερα πως ο Πούτιν συναντήθηκε επίσης με τον κορυφαίο διοικητή της στρατιωτικής επιχείρησής του στην Ουκρανία, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM