Άγρια επίθεση σε «Άραβα» οδηγό από πλήθος Ισραηλινών [ΒΙΝΤΕΟ]

Άγρια επίθεση σε «Άραβα» οδηγό από πλήθος Ισραηλινών [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Ένα βίντεο όπου ένα πλήθος Ισραηλινών επιτίθεται σε έναν «Άραβα» οδηγό αφού πρώτα τον βγάζει από το αυτοκίνητό του είδε το φως της δημοσιότητας. 

Στο βίντεο από την παραθαλάσσια πόλη Μπατ Γιαμ, φαίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο να απομακρύνεται με την όπισθεν από το συγκεντρωμένο πλήθος ώσπου τελικά προσκρούει με ένα άλλο αυτοκίνητο που βρίσκεται ακινητοποιημένο. Στη συνέχεια κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το πλήθος, που φαίνεται να σκορπίζει, και συγκρούεται ξανά με άλλο όχημα. 

Αμέσως μετά τη δεύτερη σύγκρουση τα συγκεντρωμένα άτομα περικυκλώνουν το όχημα, βγάζουν τον οδηγό βίαια έξω και τον ξυλοκοπούν. Άλλοι με στειλιάρια προκαλούν ζημιές στο αυτοκίνητο. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για την επίθεση και σύμφωνα με το νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου νοσηλεύεται το θύμα, η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η αστυνομία έφθασε στο σημείο 15 λεπτά μετά το συμβάν όταν πλέον ο άνδρας ήταν χωρίς τις αισθήσεις του στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με μετέχοντες στις συγκεντρώσεις το θύμα είναι «Άραβας που προσπάθησε πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω στους διαδηλωτές». 

Στους 83 οι νεκροί από τη Δευτέρα 

Το ισλαμικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα 16 νέους θανάτους από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας η οποία τελεί υπό τον έλεγχό του, ανεβάζοντας στους 83 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Συνολικά 83 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και ακόμα 487 τραυματίστηκαν, ανέφερε η Χαμάς έπειτα από μια ακόμη νύχτα πληγμάτων στον θύλακα και εκτοξεύσεων ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, διέταξε «μαζική» ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στις ισραηλινές πόλεις με μικτό πληθυσμό εβραίων και Αράβων κατοίκων λόγω των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται εκεί τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (...) και είναι τώρα απαραίτητο να ενισχύσουμε μαζικά τις δυνάμεις επί του πεδίου», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοινώνοντας την ανάκληση δέκα λόχων συνοριοφυλάκων που επιχειρούν συνήθως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
 

Με πληροφορίες από Sun/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφρά για μετρητά: Μία ματιά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας οργάνων

Διεθνή / Νεφρά για μετρητά στην Κένυα: Μέσα σε ένα από τα πιο σκοτεινά δίκτυα εμπορίας οργάνων στον κόσμο

Πίσω από το δίκτυο, στο οποίο νεαροί άνδρες πωλούν τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες δολάρια, φαίνεται να βρίσκεται ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM