Άγρια επίθεση σε «Άραβα» οδηγό από πλήθος Ισραηλινών [ΒΙΝΤΕΟ]

Άγρια επίθεση σε «Άραβα» οδηγό από πλήθος Ισραηλινών [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Ένα βίντεο όπου ένα πλήθος Ισραηλινών επιτίθεται σε έναν «Άραβα» οδηγό αφού πρώτα τον βγάζει από το αυτοκίνητό του είδε το φως της δημοσιότητας. 

Στο βίντεο από την παραθαλάσσια πόλη Μπατ Γιαμ, φαίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο να απομακρύνεται με την όπισθεν από το συγκεντρωμένο πλήθος ώσπου τελικά προσκρούει με ένα άλλο αυτοκίνητο που βρίσκεται ακινητοποιημένο. Στη συνέχεια κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το πλήθος, που φαίνεται να σκορπίζει, και συγκρούεται ξανά με άλλο όχημα. 

Αμέσως μετά τη δεύτερη σύγκρουση τα συγκεντρωμένα άτομα περικυκλώνουν το όχημα, βγάζουν τον οδηγό βίαια έξω και τον ξυλοκοπούν. Άλλοι με στειλιάρια προκαλούν ζημιές στο αυτοκίνητο. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για την επίθεση και σύμφωνα με το νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου νοσηλεύεται το θύμα, η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η αστυνομία έφθασε στο σημείο 15 λεπτά μετά το συμβάν όταν πλέον ο άνδρας ήταν χωρίς τις αισθήσεις του στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με μετέχοντες στις συγκεντρώσεις το θύμα είναι «Άραβας που προσπάθησε πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω στους διαδηλωτές». 

Στους 83 οι νεκροί από τη Δευτέρα 

Το ισλαμικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα 16 νέους θανάτους από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας η οποία τελεί υπό τον έλεγχό του, ανεβάζοντας στους 83 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών τη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Συνολικά 83 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και ακόμα 487 τραυματίστηκαν, ανέφερε η Χαμάς έπειτα από μια ακόμη νύχτα πληγμάτων στον θύλακα και εκτοξεύσεων ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς, διέταξε «μαζική» ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στις ισραηλινές πόλεις με μικτό πληθυσμό εβραίων και Αράβων κατοίκων λόγω των βίαιων επεισοδίων που σημειώνονται εκεί τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (...) και είναι τώρα απαραίτητο να ενισχύσουμε μαζικά τις δυνάμεις επί του πεδίου», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοινώνοντας την ανάκληση δέκα λόχων συνοριοφυλάκων που επιχειρούν συνήθως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
 

Με πληροφορίες από Sun/ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM