Αγόρι επιβίωσε από πτώση 30 μέτρων στο Grand Canyon - «Απομακρυνόμουν για να βγάλουν φωτογραφίες»

Αγόρι επιβίωσε από πτώση 30 μέτρων στο Grand Canyon - «Απομακρύνθηκα για να βγάλουν φωτογραφίες» Facebook Twitter
0

Ένα 13χρονο αγόρι επέζησε, αφού γλίστρησε και έπεσε από ύψος σχεδόν 30 μέτρων στο Grand Canyon, στην πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ.

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν δύο ώρες για να τραβήξουν τον Γουάιτ Κόφμαν σε ασφαλές σημείο, αφού έπεσε από το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, αλλά έκτοτε πήρε εξιτήριο.

Το παιδί δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι έπεσε ενώ έκανε στην άκρη για να μπορέσουν να βγάλουν φωτογραφίες οι άλλοι τουρίστες. 

Κατέληξε οκλαδόν και κρατιόταν από έναν βράχο, αλλά δεν άντεξε πολύ και συνέχισε να πέφτει. 

«Μετά την πτώση, δεν θυμάμαι τίποτα» δήλωσε στον σταθμό KPNX, από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

«Θυμάμαι μόνο να συνέρχομαι κάπως και να βρίσκομαι στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου και ενός ελικοπτέρου και να μπαίνω σε ένα αεροπλάνο και να φτάνω εδώ» συνέχισε. 

Είχε εννέα σπασμένους σπονδύλους, ρήξη σπληνός, σπασμένο χέρι, ενώ κατέρρευσε και ο πνεύμονάς του. 

Στη διάσωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο Γουάιτ ανασύρθηκε σε ασφαλές σημείο από μια ομάδα του Εθνικού Πάρκου Grand Canyon, που κατέβασε σχοινί μέχρι το σημείο όπου είχε καταλήξει καθώς η διάσωση με ελικόπτερο δεν ήταν εφικτή. 

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για το έργο όλων», δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου, Μπράιαν Κόφμαν, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στη Βόρεια Ντακότα τη στιγμή του ατυχήματος.

«Είμαστε απλά τυχεροί που φέρνουμε το παιδί μας στο σπίτι σε ένα αυτοκίνητο στο μπροστινό κάθισμα και όχι σε ένα κουτί».

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ